Zauważyłem, że spada zużycie paliwa w modelu 2018 crv ex. Obecnie wynosi średnio 24 mpg - znacznie poniżej średniej mpg podanej na naklejce. Jakieś rozwiązania?
Zgadzam się z tym. Ustawiam przebieg "A", aby automatycznie resetował się podczas tankowania. Nie zajmuję się "B", więc mogę zobaczyć przebieg długoterminowy.Czy kiedykolwiek resetowałeś przebieg "A" podczas tankowania? Jeśli nie, to cały czas rośnie i rośnie i wierzę, że nie otrzymasz uczciwego odczytu z ostatniej jazdy.
Jestem w bardzo podobnej sytuacji. Mam nadzieję, że zacznie się znowu podnosić, teraz, gdy wychodzimy z zimy.Pamiętam czasy, kiedy kupiliśmy naszego CRV w maju zeszłego roku. Uzyskiwaliśmy 33 mpg. Potem zimą spadło do 28 mpg. Ten sam wzór jazdy. Zobaczymy, czy tego lata wróci do 33 mpg.
Honda całkowicie wycofuje silniki V6... zastępując je silnikami 2.0T. Dlaczego? Oszczędność paliwa.Najnowszy model RDX w ich linii Acura (która jest siostrzaną marką CRV) nie ma już opcji V6... zastąpiono go silnikiem 2.0T. To samo dotyczy modeli Accord Sport od 2018 roku. Pilot i Passport wciąż mają silniki V6, ale założę się, że znikną za rok lub dwa.Ponadto... w ciągu kolejnej dekady Honda planuje, aby 85% ich pojazdów było w pełni elektrycznych lub hybrydowych. Zatem dni większych otworów o większej liczbie cylindrów w linii Honda szybko się kończą.Moje zużycie paliwa jest straszne. Na długiej trasie na autostradzie uzyskałem 28, ale jazda lokalna daje mi około 23 - 24 mpg, a zimą w Nowej Anglii jest gorzej. Miałem Accorda z silnikiem V6 i uzyskałem ZNACZNIE lepsze przebiegi. Też nie jeżdżę z ciężką nogą. Dealer mówi, że to dodatki i mnóstwo innych bzdur. Chciałbym, żeby oferowali V6 w CR-V. Nienawidzę 4-cylindrowego turbo.