Cześć,
Mam ten sam problem w 2012 CR-V (4gen) 2.2 i-dtec.
P0087 i pokaz świetlny innych rzeczy na desce rozdzielczej losowo.
To losowe nie jest do końca losowe, ale zwykle, gdy jadę niezbyt szybko, nie wciskam mocno pedału gazu, a potem chcę przyspieszyć odrobinę bardziej i wtedy to się dzieje - pokaz świetlny i tryb awaryjny.
Zatrzymać się, wyłączyć, włączyć ponownie i działa świetnie.
Zostałem poinformowany w salonie Hondy, że zwykle jest to spowodowane filtrem paliwa nie będącym OEM.
Zmieniłem go na OEM (drogi) i problem zniknął na około 6 miesięcy.
Teraz wraca.
Myślę, że 54MPa przy 1562RPM niekoniecznie oznacza niskie ciśnienie. To zależy od tego, w którym momencie dokonano tego pomiaru.
To ciśnienie zmienia się stale i zależy od obciążenia silnika.
Jeśli puszczę pedał gazu, może spaść do około 30 MPa i jak tylko go wcisnę, wraca do góry, zależy jak mocno go wcisnę, może pójść tylko trochę w górę lub do 160 / 170 MPa.
Na przykład tutaj, między 13:08 a 13:12 (górny wykres to RPM); Nie otrzymałem żadnego błędu podczas tego cyklu jazdy.
@
jivasasha proszę zamieść aktualizację, miejmy nadzieję, że rozwiązanie, jak tylko je będziesz miał.
Moimi kolejnymi krokami będzie wypróbowanie środka do czyszczenia układu paliwowego (nigdy wcześniej żadnego nie próbowałem, więc nie wiem, czy to tylko oszustwo, czy może zrobić coś dobrego).
Następnym krokiem byłoby udanie się do dealera Hondy i zapytanie, czy mój samochód kwalifikuje się do aktualizacji ECU.
Jestem świadomy biuletynu Hondy dotyczącego tego problemu, a mój rok i VIN pasują do niego, tylko nie wiem, czy mój samochód był wcześniej aktualizowany, czy nie.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy kalibracja mojego ECU jest przed czy po tej aktualizacji? Mój identyfikator kalibracji to: 37805-R7C-G660
Po prostu nienawidzę marnować czasu i pieniędzy u dealera, a oni mogą mi powiedzieć, że i tak nie ma dla mnie aktualizacji.