Honda CR-V Owners Club Forums banner

Wymiana przycisku start-stop

4.6K views 4 replies 3 participants last post by  rodni1973  
#1 ·
Mam Hondę CRV Touring z 2015 roku i mam sporadyczne problemy z uruchamianiem z kodem wskazującym na problemy z uruchamianiem bezkluczykowym. Czytałem na innych forach, że zwykle jest to przycisk start-stop. Chciałem go sam wymienić, ponieważ wygląda na dość łatwy. Zastanawiałem się jednak, czy nowe przyciski lub piloty będą musiały być zaprogramowane, czy wszystko będzie działać automatycznie, jak plug and play.

#3 ·
Tak, próbowałem obu pilotów i wciąż ten sam problem, a także przeprowadzono diagnostykę. Powiedzieli, że może to być bateria lub przycisk. Kod jest na desce rozdzielczej od około 6 miesięcy, ale samochód uruchamiał się dobrze, ale po wyczyszczeniu kodu natychmiast wracał. Dopiero od około 2 tygodni mam problemy z przerywanym uruchamianiem, więc wierzę, że przycisk się psuje i czytałem na innych forach, gdzie inni właściciele Hondy mieli ten sam problem, tylko nie wiem, czy musiałbym zaprogramować przycisk, jeśli bym go wymienił

#4 ·
Przepraszam za późną odpowiedź. Życie było szalone. Nie kupuj jeszcze przycisku, spróbuj wyjąć zespół przycisku i sprawdź, czy złącze nie ma korozji. Spryskaj trochę środka do czyszczenia styków, aby sprawdzić, czy go przywróci. Ale jeśli nie, nie będziesz musiał ponownie programować zespołu przycisku. Załączyłem film.

Mam nadzieję, że to pomoże. Daj znać.

Upewnij się, że kupujesz tylko OEM Honda PB Assembly.

Hondapartsnow.com to dobre miejsce do zdobywania części online

#5 ·
Ten filmik zaoszczędził mi mnóstwo pieniędzy! Miałem te same problemy. Wymieniłem akumulator, bezpiecznik, przycisk przekaźnika R3 w skrzynce bezpieczników w przedziale kierowcy. Problem pozostał: Intermittentne problemy ze startem i zatrzymaniem. Kupiłem nową część przez Ebay i postępowałem zgodnie z instrukcjami w tym filmie i problem został rozwiązany. Teraz mój CRV uruchamia się jednym naciśnięciem przycisku. Gdybym zabrał samochód do mechanika, najprawdopodobniej zostałbym obciążony kwotą od 400 do 500 $ za naprawę problemu. Naprawione za 70$!