Honda CR-V Owners Club Forums banner

Czerwone migające światło

1.8K views 3 replies 4 participants last post by  Rygrego  
#1 ·
Wiem, że ten problem już się pojawiał, ale pomyślałem, że i tak spróbuję. Mam CR-V z 2012 roku i dopiero dzisiaj zaczęła migać okrągła czerwona lampka, gdy samochód jest wyłączony. Zawsze widziałem tę obok odtwarzacza CD, ale nigdy tej do dzisiaj. Miga szybko przez pierwsze 5 sekund po zamknięciu drzwi, a następnie co 3 sekundy (mierzyłem to kilka razy). Zdaję sobie sprawę, że to miganie systemu zabezpieczeń, ale moje pytanie dotyczy wspomnianego przeze mnie przedziału czasu. Czytałem na kilku forach, że u innych osób miga tylko raz na 5 do 10 sekund. Czy jest jakiś powód, dla którego u mnie miga szybciej, czy może się mylą w swoich szacunkach? Dziękuję

#3 ·
To pochodzi z instrukcji serwisowej Gen3, Gen4 może być takie samo?
Mimo że to nie brzmi jak to, co widzisz.

Rozwiązywanie problemów z objawami za pomocą wzoru oświetlenia wskaźnika immobilizera
Wzór wskaźnika immobilizera może pomóc w rozwiązywaniu problemów ze stanem systemu immobilizera.
Normalne działanie
Jeśli kod immobilizera zostanie zidentyfikowany, wskaźnik immobilizera szybko miga raz po włączeniu zapłonu.
Wskaźnik immobilizera nie włącza się po wyłączeniu zapłonu.
Kod immobilizera nie został zidentyfikowany
Jeśli kod immobilizera nie zostanie zidentyfikowany, wskaźnik immobilizera szybko mignie raz, a następnie będzie migać do momentu wyłączenia zapłonu. Po wyłączeniu zapłonu wskaźnik zamiga dziesięć razy, a następnie zgaśnie.

#4 ·
Wiem, że ten problem już się pojawiał, ale pomyślałem, że i tak spróbuję. Mam CR-V z 2012 roku i dopiero dzisiaj zaczęła migać okrągła czerwona lampka, gdy samochód jest wyłączony. Zawsze widziałem tę obok odtwarzacza CD, ale nigdy tej do dzisiaj. Miga szybko przez pierwsze 5 sekund po zablokowaniu drzwi, a następnie co 3 sekundy (mierzyłem to kilka razy). Zdaję sobie sprawę, że to miganie systemu bezpieczeństwa, ale moje pytanie dotyczy wspomnianego przeze mnie przedziału czasowego. Czytałem na kilku forach, gdzie ludzie mówili, że u nich miga tylko raz na 5 do 10 sekund. Czy jest jakiś powód, dla którego u mnie miga szybciej, czy może mylą się w swoich szacunkach? Dziękuję
Światło to system alarmowy Twojego samochodu, który aktywuje się po zablokowaniu drzwi za pomocą pilota. Wszystkie Hondy to mają.