Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Zdalny start nie działa. Fabrycznie nowy CRV EXL

22K views 19 replies 18 participants last post by  williamsji  
#1 ·
Właśnie odebrałem dzisiaj 2019 Honda CRV EXL. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem migającą czerwoną diodę LED na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem okrągły przycisk ze strzałką silnika - nic się nie stało. Byłem 3 metry od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalny start jest wyłączony? Jakieś sugestie?

#2 ·
Naciśnij dwukrotnie blokadę, a następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk uruchamiania silnika, aż światła potrójnie błysną na CRV. Możesz uruchomić silnik dwa razy na 10 minut za każdym razem, a następnie nie zadziała ponownie, dopóki nie wsiądziesz do samochodu i nie uruchomisz go przyciskiem na desce rozdzielczej. Nie działa, jeśli jeden z pilotów zostanie w samochodzie.

#3 ·
Dziś odebrałem Hondę CRV EXL z 2019 roku. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem użyć obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem migającą czerwoną diodę LED na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem okrągły przycisk strzałki silnika - nic się nie wydarzyło. Byłem 10 stóp od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalny start jest wyłączony? wyłączony? Jakieś sugestie?
Czy drzwi lub bagażnik są otwarte?
Naciśnij dwukrotnie przycisk blokady, a następnie przytrzymaj przycisk automatycznego uruchamiania

#4 · (Edited)
Właśnie tutaj przydaje się instrukcja obsługi. Miej ją blisko przez jakiś czas, aż zapoznasz się ze wszystkim. :)

Zakładając, że funkcja została włączona (dealer powinien to zrobić za Ciebie, na podstawie listy kontrolnej, które funkcje chcesz aktywować i jak)... powodem, dla którego nie możesz po prostu nacisnąć przycisku zdalnego uruchamiania i uruchomić samochodu, jest to, że... czasami przyciski mogą i będą wciśnięte przypadkowo w kieszeni lub torebce, co spowodowałoby uruchomienie samochodu, gdy tego nie chcesz. Mają więc dość specyficzny proces przycisków, jak opisano powyżej.

Uwaga: na przyszłość i zanim Ci się to przydarzy... czasami ludzie wracają do swojego samochodu i stwierdzają, że wszystkie szyby są opuszczone, a szyberdach otwarty i dostają szału. To, co się naprawdę wydarzyło, to coś w ich kieszeni lub torebce zablokowało się na przycisku odblokowania na kilka sekund, podczas gdy brelok znajdował się w zasięgu ich pojazdu. Zawsze sugeruję, aby ludzie zwracali uwagę na przypadkowe wciskanie przycisków, gdy brelok znajduje się w czyjejś kieszeni lub torebce. (y)

Ciesz się nowym CRV. :D

#5 ·
Zdalny start nie zadziała, jeśli maska nie jest zatrzaśnięta.

Save
#6 ·
Właśnie odebrałem dzisiaj Hondę CRV EXL z 2019 roku. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem użyć obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem migającą czerwoną diodę LED na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem okrągły przycisk strzałki silnika - nic się nie wydarzyło. Byłem 3 metry od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalny start jest wyłączony? wyłączony? Jakieś sugestie?
Możliwe, że zdalny start został wyłączony na ekranie dotykowym. Przejdź do Ustawienia pojazdu/ Dostęp bezkluczykowy/ Zdalny start i sprawdź, czy system jest Włączony czy Wyłączony.

#11 ·
Tak zmęczony skargami, gdy nigdy nie spojrzałeś do instrukcji obsługi!
Amen! To frustrujące (nie tylko tutaj, ale na tak wielu innych forach motoryzacyjnych), że ludzie nie "badają" sami, czytając uważnie instrukcję obsługi od deski do deski (ZAWSZE czytam instrukcję od deski do deski, gdy dostaję nowy pojazd, nawet jeśli jest "używany", aby zapoznać się ze wszystkimi funkcjami itp. Dobrze jest również wypróbować różne procedury/instrukcje w instrukcji, aby zobaczyć, jak to działa.) A jednak narzekają na rzeczy, które nie działają, gdy w 90% przypadków to ICH WINA! No dalej, ludzie! To nie są samochody twojego dziadka z lat 60. To zaawansowane pojazdy z tak wieloma skomputeryzowanymi systemami. Co, myślisz, że piloci samolotów dzisiaj nie zapoznają się z nowym samolotem? To, że te pojazdy mają 4 koła i silnik z przodu, nie oznacza, że działają jak Mustang z 71 roku, ok?

#13 ·
Nie muszę naciskać dwukrotnie przycisku blokady przed naciśnięciem przycisku trzymania. Wiem, że jeśli między naciśnięciami przycisków jest zbyt długa przerwa, to nie zadziała.
Zgadza się, jeśli jest zablokowany. Jeśli nie, zdalne uruchamianie nie zadziała, dopóki wszystkie drzwi i tylna klapa nie zostaną zablokowane. Dlatego w instrukcji jest napisane, aby nacisnąć dwa razy (aby upewnić się, że jest zablokowany), a następnie przytrzymać.

Wysłane z mojego XT1650 za pomocą Tapatalk

#9 ·
Oddaj w rozliczeniu...

• Like
Reactions: oetbyg
Save
#12 ·
Właśnie odebrałem dzisiaj Hondę CRV EXL z 2019 roku. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem użyć obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem, jak czerwona dioda LED miga na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem przycisk strzałki kołowej silnika - nic się nie stało. Byłem 10 stóp od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalny start jest wyłączony? wyłączony? Jakieś sugestie?
Właśnie odebrałem dzisiaj Hondę CRV EXL z 2019 roku. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem użyć obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem, jak czerwona dioda LED miga na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem przycisk strzałki kołowej silnika - nic się nie stało. Byłem 10 stóp od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalny start jest wyłączony? wyłączony? Jakieś sugestie?
**Zdalny start powinien być prosty w obsłudze: Skieruj pilota na CRV. Naciśnij przycisk blokady pilota; światła kierunkowskazów i światła na obudowie lusterka zewnętrznego w CRV zamigają. Następnie naciśnij przycisk pilota ze strzałką kołową; światła CRV ponownie zamigają i silnik powinien się uruchomić. (W moim 2017 muszę przytrzymać przycisk startu przez sekundę lub dłużej. Jeśli tylko szybko go nacisnę i puszczę, nie uruchomi się.) Jeśli to nie działa, zabierz go z powrotem do sprzedawcy i poproś go o zademonstrowanie, jak to działa.

#14 ·
Nie wiem, czy ktoś na to patrzy, ale... właśnie odebraliśmy nowego EX-L z 2019 roku i miałem dokładnie takie samo doświadczenie ze zdalnym uruchamianiem. Mamy również Ridgeline z 2017 roku i jestem dobrze zaznajomiony z procedurą zdalnego uruchamiania. Cóż, bez względu na to, ile razy próbowałem sekwencji Zablokuj - Start, samochód tylko siedział i się na mnie gapił. To było dwa dni temu. Dziś, po poszukiwaniach odpowiedzi w internecie i braku rezultatów, powiedziałem do żony: "Spróbujmy z twoim pilotem i zobaczmy, co się stanie". Voila!! Samochód się uruchomił!!! OK, teraz spróbujmy z moim. Voila!! Samochód się uruchomił!! No to teraz zgadnijcie, o co chodzi?

#17 ·
Dziś odebrałem Hondę CRV EXL z 2019 roku. Kiedy wróciłem do domu, spróbowałem użyć obu pilotów, aby zdalnie uruchomić silnik. Nacisnąłem przycisk blokady, zobaczyłem migającą czerwoną diodę LED na pilocie, nacisnąłem i przytrzymałem okrągły przycisk strzałki silnika - nic się nie wydarzyło. Byłem 10 stóp od pojazdu. Czy możliwe jest, że zdalne uruchamianie jest wyłączone? wyłączone? Jakieś sugestie?
Wygląda na to, że Ol' Nick nie ma już połączenia z internetem.

Być może Święty Mikołaj da ci jedno na Boże Narodzenie!

Save
#19 ·
Właśnie wymieniłem baterię w pilocie i uwaga... ponieważ po raz pierwszy wyjmowałem baterię, przypadkowo wyciągnąłem również płytkę obwodu i tym samym odłączyłem przyciski... Odkryłem, że przyciski mogą się odłączyć po mocnym upuszczeniu lub mocnym uderzeniu kluczami... Jeśli upuściłeś pilota, upewnij się, że sprawdziłeś przyciski, czy nie są przesunięte... lub zablokowane. (to może być również powód, dla którego niektórym otworzyły się wszystkie okna...)

#20 ·
Właśnie wymieniłem baterię w pilocie i uwaga.... ponieważ po raz pierwszy wyjmowałem baterię, przypadkowo wyciągnąłem również płytkę drukowaną i tym samym odłączyłem przyciski... Odkryłem, że przyciski mogą się odłączyć, gdy mocno upadną lub zostaną mocno uderzone kluczami.... Jeśli upuściłeś pilota, upewnij się, że sprawdziłeś przyciski, czy nie są przesunięte... lub zablokowane. (to może być również powód, dla którego niektóre osoby miały wszystkie otwarte okna.... )
Właśnie wymieniłem również baterię w pilocie. Wiedziałem już z instrukcji, aby upewnić się, że strona z przyciskiem jest skierowana w dół i płasko na powierzchni podczas używania klucza do delikatnego rozdzielania pilota (osobiście używam śrubokręta płaskiego o odpowiednim rozmiarze, ponieważ jest to łatwiejsze i bardziej precyzyjne). W ten sposób przyciski są znacznie mniej narażone na przesunięcie podczas wymiany baterii.

Uważam, że najbardziej irytującą rzeczą w przypadku pilotów Hondy jest to, że małe plastikowe wypustki, które trzymają baterię na miejscu, muszą być delikatnie podważone na tyle, aby bateria wyskoczyła... i trzeba to zrobić jednocześnie z dwoma zewnętrznymi wypustkami, w przeciwnym razie może to być prawdziwa udręka, aby uwolnić baterię. Doceniam to, że upewniają się, że bateria jest bardzo mocno trzymana na miejscu... ponieważ piloty czasami upadają. Z pewnością nie chcę złamać jednej z tych wypustek w tym procesie... więc staram się być delikatny. Wszystkie nasze piloty trzymam w silikonowych osłonach, dzięki czemu są one znacznie mniej narażone na uderzenia przycisków, gdy pilot upadnie. :)

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.