Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Namiot dachowy w Gen 2?

Tags
gen roof tent
14K views 3 replies 3 participants last post by  CRVnRaphen  
#1 ·
Cześć, miłe forum!
Jestem z Urugwaju, więc proszę wybaczyć mój angielski.

Planuję kupić Gen 2, aby trochę podróżować z rodziną po Ameryce Południowej, po nieskomplikowanych trasach terenowych.
Chciałbym zainstalować namiot dachowy, ale zastanawiam się, czy dach wytrzyma ciężar pary i dzieci w wieku 8 i 10 lat....
Jakiego rodzaju belki mogę kupić, aby zapewnić stabilność i dobre rozłożenie ciężaru?...

Wiem, że są samochody terenowe, które mogą to zrobić z łatwością, ale staram się trzymać CRV, ponieważ później, kiedy wrócimy, miło jest go zachować jako codzienny środek transportu.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi i sugestie!

Fabian
Urugwaj

#2 ·
Przeniesiono do obszaru generacji 2. :eek:

O ile pamiętam, nośność dachu V wynosi tylko 100 funtów. Więc powiedziałbym, że ryzykujesz zapraszając ludzi do spania na górze. :(

Save
#3 ·
Cześć, dzięki za odpowiedź.
Szaleństwem jest widzieć, że Subaru Forester może obsłużyć namiot dachowy, ale nie CRV.
Nie mogę powiedzieć, że ten fakt zmieni moje zdanie na temat jego zakupu, ale na tę podróż jest to ważna rzecz.
Widziałem kilka zdjęć Gen 1 z namiotami dachowymi, ale nie Gen2, teraz wydaje się to oczywiste, po twojej odpowiedzi.
Jeszcze raz dzięki!
Fabian

#4 ·
Cześć,
w poprzednim poście na ten temat stwierdzono, że CRV nie nadaje się do namiotu dachowego ze względu na nośność dachu. Jak zauważył ktoś, CRV to w zasadzie Civic. Możesz uniknąć problemu z niestandardową platformą, a następnie rozstawić namiot na platformie, gdziekolwiek dotrzesz.
Po przejrzeniu wielu recenzji wideo na temat namiotów dachowych rozsądnie jest mieć wyższą nośność dachu i podpór dachu/namiotu niż zalecana ze względu na większe siły działające podczas użytkowania na i poza utwardzoną nawierzchnią.
Na YouTube można znaleźć kilka kreatywnych konfiguracji kempingowych CRV. Niektórzy ludzie usunęli jeden lub oba tylne siedzenia lub zbudowali platformy do spania.
Najlepsza sytuacja dla mnie, mierzącego ~1,90 m, jest taka, że w instrukcji stwierdzono, że przednie siedzenia można położyć całkowicie płasko po wyjęciu zagłówków. Wydaje się to działać najlepiej, ponieważ twoje rzeczy pozostają z tyłu pod pokrywą bagażnika i możesz łatwo wstać i iść.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.