Honda CR-V Owners Club Forums banner

rdza?!

4.9K views 8 replies 7 participants last post by  williamsji  
#1 ·
Czy ktoś jeszcze zauważył rdzę na swoim CRV z 2017 roku? Mam dopiero 40 000 mil przebiegu. Rdza jest na dolnych przednich drzwiach OD WEWNĄTRZ! I mała plamka z tyłu na zewnątrz pośrodku.

#4 ·
Czy ktoś jeszcze zauważył rdzę na swoim CRV z 2017 roku? Mam dopiero 40 000 mil przejechane. Rdza jest na dolnych przednich drzwiach OD WEWNĄTRZ! i mała plamka z tyłu na zewnątrz pośrodku z tyłu
Jakie byłoby moje podejście do Hondy?
W jakim stanie mieszkasz? Po prostu jestem ciekaw, czy to coś z północy... gdzie używają dużo soli na drogach.

#8 ·
Zgadzam się, że regularne mycie, a także woskowanie i natychmiastowe poprawianie odprysków powstrzyma korozję. Korozja powierzchniowa jest spodziewana, ale można ją powstrzymać i zminimalizować na wiele lat.
Mój Acura TSX z 2004 roku ma ponad 20 lat (nowy wiosną 2003 roku), ma około 150 000 mil w Ontario w Kanadzie i jest myty co tydzień. Myty ręcznie co tydzień, w tym wnętrze drzwi, z wyjątkiem myjni bezdotykowych, gdy temperatura spada poniżej zera. Jest również woskowany co najmniej raz w roku, a wszelkie odpryski są natychmiast poprawiane, a samochód jest również codziennie użytkowany. Rdza występuje tylko we wnętrzu obu drzwi pasażera u dołu i trochę na szwie tylnego zderzaka po stronie kierowcy, co jest typowe dla tego modelu. Od kilku lat co miesiąc nakładam ACF-50 na te obszary i to powstrzymuje korozję.
Zdjęcie zostało zrobione latem ubiegłego roku. Trzeba się dobrze przyjrzeć, żeby zobaczyć niewielką ilość rdzy na szwie zderzaka.

Attachments

#9 ·
Czy ktoś jeszcze zauważył rdzę na swoim CRV z 2017 roku? Mam dopiero 40 000 mil na liczniku. Rdza jest na dolnych przednich drzwiach OD WEWNĄTRZ! i mała plamka z tyłu na zewnątrz pośrodku z tyłu
Jakie powinno być moje podejście do Hondy?
To sześcioletni pojazd. O ile Honda nie ma akcji serwisowej w związku z korozją, wątpię, aby udało Ci się coś wskórać z Hondą. Nawet w przypadku fabrycznie nowych Hond, wykończenie lakiernicze objęte jest roczną gwarancją, z wyjątkiem rzeczywistych wad fabrycznych zatwierdzonych przez Hondę. Korozja generalnie nie jest wadą fabryczną, jest wadą wywołaną przez środowisko.

Ponadto, jakakolwiek powierzchowna rdza na lakierowanych powierzchniach nie jest strukturalna i dlatego mało prawdopodobne, aby kwalifikowała się do akcji serwisowej dotyczącej bezpieczeństwa.

Ja również mam sześcioletniego CRV. Nie mam żadnej rdzy. Z drugiej strony mieszkam w umiarkowanym klimacie na zachodnim wybrzeżu, więc nie ma śniegu, nie ma soli, a mój CRV jest garażowany na noc, więc nie ma nocnych cykli nocnej wilgoci.