Witamy na forum CRVOC. Wiele wspaniałych osób z całego świata.
Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu, —> Ustawienia konta, —> Szczegóły pojazdu. Uzupełnij dla swojego pojazdu, a następnie kliknij Zapisz. W ten sposób ta istotna informacja pojawia się automatycznie za każdym razem, gdy publikujesz post.
Dzięki 6 generacjom V na drogach, znajomość roku i poziomu wyposażenia danego pojazdu pomaga zarówno osobom zadającym pytania, jak i tym, którzy chcą odpowiadać.
Proszę, potraktuj te kolejne komentarze jako pomoc w korzystaniu z tego forum. Nie są one i nigdy nie były pomyślane jako atak na osobę publikującą coś tutaj na forum.
Typowym problemem z postami dotyczącymi problemów z pojazdami jest to, że OP, z jakiegokolwiek powodu, nie zawiera informacji, które pomogłyby rozwiązać ten problem. Zbyt wiele razy czytałem wątki, które poświęcają pierwszą stronę odpowiedzi na sortowanie, jaki pojazd jest w pytaniu. Zauważyłem to w postach od początkujących po doświadczonych członków forum.
Dobrym przykładem jest wspomaganie kierownicy. Gens1, 2, 3 [1997 - 2012] mają tradycyjne wspomaganie kierownicy z płynem. Ze względu na dodanie LKAS i innych funkcji bezpieczeństwa, Honda podjęła decyzję o przejściu na elektryczny mechanizm wspomagania kierownicy, począwszy od Gen4 [2013 - obecnie]. AFAIK, nie było technologii, która łączyłaby LKAS z tradycyjnym systemem wspomaganym płynem.
Wyobraź sobie, że ktoś publikuje post, że jego wspomaganie kierownicy nie działa, bez dodatkowych informacji. Kilku poważnych członków forum z dobrymi intencjami może powiedzieć OP, że wszystko, co muszą zrobić, to przepłukać płyn wspomagania kierownicy. Inny członek forum mówi OP, aby sprawdził pasek napędowy do pompy płynu. Trzeci członek forum mówi OP, aby sprawdził wycieki na wężach hydraulicznych. Inny członek forum mówi, aby sprawdzić gumowe miechy na obu końcach przekładni kierowniczej pod kątem pęknięć lub uszkodzeń. Inny członek forum odchodzi z filmami YT o tym, jak sprawdzić swój układ wspomagania kierownicy.
Po 4, 5, 6 postach członków forum oferujących rozwiązania, OP pisze z powrotem, że nie widzi nic, co wygląda jak pompa wspomagania kierownicy. To rodzi kolejną rundę w tym stylu: „Czy na pewno patrzysz na właściwą stronę silnika?” itp. Na co OP odpowiada: „Wiem, czego szukam”. Potem wszystko idzie w dół szybciej niż tor saneczkowy na Mount Everest.
Z osobistego doświadczenia mogę zagwarantować, że jeśli tu zostaniesz, inny członek forum opublikuje problem. Ty, ze swoim doświadczeniem z pojazdem, będziesz tym, który pomoże OP rozwiązać jego problem za pośrednictwem postu, który wniosłeś. Jeśli spojrzysz na listę moderatorów, dziesięć do dolara mówi, że każdy z nas zaczynał od niezbyt mądrego OP.
Powodzenia. Ciesz się swoim pojazdem.