Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Wymiana tylnej wycieraczki 2011

6.4K views 4 replies 4 participants last post by  Wildcat  
#1 ·
Cześć wszystkim. Mam mojego 11 CRV już od kilku lat. Właśnie zabieram się do wymiany pióra tylnej wycieraczki. Jednak zakupiony przeze mnie zamiennik z lokalnego sklepu motoryzacyjnego nie pasuje. Czy ktoś miał ten problem? Wolę nie kupować takich prostych części od dealera. Wszelka pomoc jest mile widziana. Steve

#3 ·
Tak. Ten model wymaga tylnej wycieraczki o długości 14 cali. Okazuje się, że tylna wycieraczka jest innego typu niż przednia. Chyba Honda zmieniła to w Gen 3. To dla mnie nowość, ponieważ wszystkie moje inne Hondy (gen 1 i 2 Ody oraz gen 2 CR-V) miały tylną wycieraczkę mocowaną tak samo jak przednią, tylko o innej długości. W tych nowszych modelach należy określić, czy chodzi o przód, czy tył. Dzięki!

#5 ·
Zgoda - poszedłem do dealera i kupiłem nowy gumowy "wkład" do pióra i działał dobrze. Ale będziesz miał szczęście, jeśli wytrzyma dwa lata - gumowe pióra szybko się psują. Mój wkład jest już do bani. Są wystarczająco tanie u dealera.

Teraz używam tylko silikonowych piór "beam" na przedniej szybie wszystkich moich samochodów. Są droższe, ale wytrzymują dłużej, lepiej usuwają deszcz i nie "ustawiają się" od siedzenia na przedniej szybie (w przeciwieństwie do gumowych piór). Użyłbym silikonu na tylnej wycieraczce, gdyby kiedykolwiek istniał model, który pasowałby, ale jak dotąd bez szczęścia.

Save
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.