Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
21 - 29 of 29 Posts
Właśnie to przeszedłem. Będzie coraz gorzej. Problem polega na tanich miedzianych stykach, których użyto. Miedziany styk na tłoku z czasem je rozwala. Wszystko inne było w świetnym stanie w moim rozruszniku. Nie można dostać zestawu naprawczego do naszego rozrusznika, ale można kupić taki do wcześniejszych modeli Hondy, który jest prawie identyczny wewnętrznie. Kupiłem jeden za ~15 $ na Amazon i zregenerowałem swój. Jeśli to zrobisz, użyj JB Weld na podkładce zabezpieczającej tłoka, aby upewnić się, że nie odpadnie, tak jak u mnie za pierwszym razem.

To dobra rada. Najtrudniejszą częścią pracy jest wyjęcie i wymiana rozrusznika. Problem z rozrusznikiem to prawie zawsze styki głównego przekaźnika. Przebuduj lub wymień styki i powinien być dobry na kolejne dziesięć lat.

Dbaj o swój akumulator, połączenia akumulatora i zawsze jeździj z włączonymi światłami.

Przeżyłem to właśnie. Będzie coraz gorzej. Problem polega na tanich miedzianych stykach, których użyli. Miedziany styk na tłoku z czasem je rozwala. Wszystko inne było w świetnym stanie w moim rozruszniku. Nie można dostać zestawu naprawczego do naszego rozrusznika, ale można kupić taki do wcześniejszych modeli Hondy, który jest prawie identyczny wewnętrznie. Kupiłem jeden za ~15 $ na Amazon i zregenerowałem swój. Jeśli to zrobisz, użyj JB Weld na podkładce zabezpieczającej tłoka, aby upewnić się, że nie odpadnie, tak jak u mnie za pierwszym razem.
Witaj Deano-444. Mam te same problemy z moim 2016CRV i rzeczywiście się pogarsza. Zmieniłem akumulator, rozrusznik, przekaźniki i nadal mam ten sam problem. Czy masz jakieś zdjęcia tłoka, który wymieniłeś i jego lokalizacji?
Dzięki!

Nie odbudowałem jeszcze rozrusznika Hondy, ale wygląda na to, że cboothe zrozumiał dokładnie, w czym problem. Znajdź zestaw kontaktów/regeneracyjny i wymień główne styki. Szczotki prawdopodobnie mają jeszcze dużo żywotności, a łożyska prawdopodobnie są w porządku.

Daj nam znać, jak ci poszło.

Co ma wspólnego "jazda z włączonymi światłami" z tym problemem?

A tak przy okazji, jeśli szukam używanego CR-V, czy to tylko daje mi więcej motywacji, aby zdecydować się na model podstawowy lub "Special Edition" z tradycyjnym rozruchem na kluczyk i bez przycisku start?

Dbaj o swój akumulator, połączenia akumulatora i zawsze jeździj z włączonymi światłami.

Save
Co ma "jazda z włączonymi światłami" do tego problemu?

A takze, jeśli szukam używanego CR-V, czy to po prostu daje mi więcej motywacji, aby wybrać model podstawowy lub "Special Edition" z tradycyjnym rozruchem na kluczyk i bez przycisku start?
Jazda z włączonymi światłami ma na celu zapewnienie, że akumulator pozostanie naładowany niezależnie od sytuacji. Jeśli problemem jest rozrusznik, to jest to osobny problem do rozwiązania.

Save
Po doświadczeniu przerywanego rozruchu (czasy, w których słyszałem kliknięcie z przodu, ale rozrusznik się nie włączał) i przeczytaniu tego wątku i innych, wczoraj wymieniłem rozrusznik. Znalazłem zupełnie nowy na Amazon za około 85 dolarów i zapłaciłem pobliskiemu warsztatowi 110 dolarów za wymianę. Zadzwoniłem do warsztatu, z którego zwykle korzystam, ale używają tylko części OEM Honda i wycenili mnie na prawie 800 dolarów. Zachowałem stary rozrusznik, więc mogę go zabrać do Autozone do przetestowania i ewentualnej naprawy lub wymiany, gdybym kiedykolwiek miał to zrobić ponownie. Przyglądam się również popularnej modernizacji do akumulatora w rozmiarze 24F, aby zminimalizować te szanse. Po przeczytaniu o tym problemie brzmi to tak, jakby był on spowodowany głównie używaniem małego akumulatora 51R o niskim CCA i słabym systemem ładowania, który nie ładuje akumulatora szybko, co jest potęgowane przez krótkie podróże. Czynniki te przyczyniają się do przedwczesnego zużycia rozrusznika i elektromagnesu. Upewnię się, że będę jeździł z włączonymi światłami przez cały czas, niezależnie od tego, czy zmodernizuję akumulator.

21 - 29 of 29 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.