Honda CR-V Owners Club Forums banner

Port pomocniczy w Honda Crv 2010

8.1K views 15 replies 9 participants last post by  BangScreech4-4-2  
#1 ·
Image
Niedawno kupiłem tę Hondę CRV 2010 i nie było w niej portu aux ani gniazda zasilania 12 V, były tylko te zaślepki zakrywające je. Co mogę zrobić?
Image
Image

#4 ·
Ugh, to śmierdzi. Chyba ta opcja nie została zakupiona przez pierwotnego właściciela? Na twoim miejscu poszedłbym na złomowisko takie jak U-Pull-It i spróbował znaleźć Gen 3 V ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami, wtyczką 12V/Aux oraz wszelkimi powiązanymi przewodami itp. Przypuszczalnie można by to wszystko złożyć z części Hondy lub używanych na eBayu, ale kupowanie tego wszystkiego w jednym miejscu uprościłoby sprawę, a fizyczne usunięcie tego wszystkiego z samochodu dawcy nauczyłoby cię, jak to zainstalować w twoim.

#6 ·
Wypróbuję to, bardzo dziękuję za pomoc! Szczerze mówiąc, nie wiem prawie nic o tym, jak to zainstalować, ponieważ to mój pierwszy samochód, ale dzięki!
Nigdy wcześniej nie instalowałem portu 12V/Aux w Hondzie CR-V z 2010 roku, więc nie mogę podać żadnych szczegółów, ale ogólnie...

Wtyczka 12 V będzie miała dwa przewody, jeden pochodzi z dodatniego zacisku akumulatora i powinien być zabezpieczony bezpiecznikiem, drugi idzie do masy lub ujemnego zacisku akumulatora. Mam nadzieję, że możesz po prostu chwycić wtyczkę i ewentualnie wiązkę przewodów i ją podłączyć. Ponownie, zdjęcie części z samochodu dawcy powie Ci dokładnie, gdzie należy ją podłączyć.

Wtyczka Aux powinna mieć jeden przewód, który biegnie do tyłu radia, ale znowu, dokładnie gdzie/jak będzie widoczne, gdy weźmiesz wtyczkę/przewód ze złomowiska. Na radiu jest napis "CD/Aux", więc mam nadzieję, że NIE musisz brać radia również ze złomowiska.

#7 ·
Sama konsola nie jest trudna do usunięcia.
Ten film (przepraszam, nie jest po angielsku) pokazuje 4 śruby do usunięcia i złącze okablowania. Moja konsola wygląda inaczej (wersja 08 ex-l), ale może to wersja zagraniczna, ale moja usuwa się w ten sam sposób. Widzę, że zamienniki można kupić na złomowiskach pick your parts za około 30 dolarów i zakładam, że obejmowałoby to całą elektronikę, której potrzebujesz.

#9 ·
Samą konsolę nie jest tak trudno usunąć.
Ten film (przepraszam, nie jest po angielsku) pokazuje 4 śruby do usunięcia i złącze okablowania. Moja konsola wygląda inaczej (wersja 08 ex-l), ale być może to wersja zagraniczna, ale moja usuwa się w ten sam sposób. Widzę, że zamienniki można dostać na złomowiskach pick your parts za około 30 dolarów i zakładam, że obejmowałoby to całą elektronikę, której potrzebujesz.
Więc poszedłem na złomowisko, a połączenia przechodzą przez dół dywanu i do tyłu radia. Moje pytanie brzmi: jak mógłbym znaleźć ten kabel i znaleźć sposób na poprowadzenie go przez dół dywanu aż do tyłu radia?

#10 · (Edited)
Przede wszystkim przepraszam za wysłanie cię na poszukiwania/zmuszenie cię do wydawania pieniędzy na złomowisku.

Zakładam, że ponieważ Twój samochód nie został wysłany z portem 12V/Aux, Twoja wiązka przewodów nie obsługuje tych funkcji. Teoretycznie nadal możesz dodać te funkcje, ale będzie to kosztować tak dużo pieniędzy i będziesz musiał wymienić tak wiele części, że nie będzie to warte zachodu. Możesz wziąć wiązkę przewodów/radio z samochodu dawcy, ale znowu, tak naprawdę nie warto.

Inną opcją jest użycie fabrycznych wtyczek 12 V/Aux, ale podłączenie ich samodzielnie/bez użycia fabrycznej wiązki przewodów.