Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
41 - 60 of 72 Posts
Cześć, naprawdę, to szwajcarskie pudełko jest świetne! W Niemczech mamy coś porównywalnego, trochę tańszego niż nasi sąsiedzi na południu. Myślę, że można to samemu wyprodukować. Jedyną rzeczą jest to, że trzeba coś położyć na wierzchu w przypadku złych warunków pogodowych. Coś w rodzaju namiotu Honda na przykład.
Pozdrowienia

Mieszkałem w moim cr-v przez wiele tygodni. Mając 6'4", nie polecam tego. Najlepszym sposobem jest wyjęcie tylnych siedzeń i zainstalowanie platformy do spania ze sklejki. To trochę jak spanie w trumnie, ale jest wystarczająco dużo miejsca, aby włożyć materac jednoosobowy. Polecam tę strategię tylko wtedy, gdy masz dobre przyciemnienie szyb.

Platforma do spania 2013 CRV

Kempingujemy, podróżujemy i śpimy w naszym CRV z 2013 roku. Jest w nim całkiem wygodnie. Mój mąż ma 178 cm wzrostu, a ja 163 cm, więc nie jesteśmy wysokimi ludźmi.

To zdjęcie platformy w trakcie budowy. Użyliśmy PCV do ramy. To sekcja, która przechodzi nad tylnymi siedzeniami po ich złożeniu. Pod platformą jest dużo miejsca na nasze ubrania i buty. Wkładamy ubrania do kostek do pakowania. Platforma jest uchylna, co ułatwia dostęp, ale możemy też po prostu sięgnąć do środka, gdy drzwi są otwarte. Mamy również hamak, który rozciąga się między uchwytami na dachu na okulary, telefony komórkowe i latarki. Śpimy z głowami do przodu.

Używamy 6 skrzynek po mleku z drewnianymi pokrywami na tylną połowę platformy. Mieści się w nich nasza zastawa stołowa, kuchenka i jedzenie oraz inne drobne przedmioty. Na zdjęciu nie widać 2-stopniowego stołka, który składa się i mieści się między tylną klapą a skrzynkami po mleku.

Dzbanek na wodę mieści się obok skrzynek po mleku. Kiedy przygotowujemy się do spania, wkładamy torbę chłodzącą i pudełko na przekąski na przednie siedzenia. Rozkładamy nasze materace Thermarest Trail Pro i śpiwory i wpełzamy do środka. Jest miejsce na plecaki przy naszych stopach.

Mamy również box dachowy na nasz namiot, krzesła i większe przedmioty. Spanie w samochodzie sprawdza się dobrze, gdy podróżujemy. Kiedy dotarliśmy do Yellowstone, padał śnieg, więc nie musieliśmy rozbijać namiotu na śniegu. Używamy go również, gdy zostajemy tylko na jedną noc. Żadnego pakowania mokrego namiotu.

Denni, naprawdę podoba mi się twój projekt. Czy masz jakieś plany/wymiary, którymi możesz się podzielić?
Myślę o zrobieniu czegoś podobnego, ale chciałbym zachować tylne siedzenie pasażera dostępne podczas jazdy.
Czy masz sposób na zasłonięcie okien dla prywatności?

Mam również CRV z 2003 roku i wyjmuję tylne siedzenia (8 śrub) i wsuwam pojedyncze wysokie nadmuchiwane łóżko oraz przetwornicę do jego napompowania. Wygląda na to, że powinno dobrze działać.

Mam również CRV z 2003 roku i wyjmuję tylne siedzenia (8 śrub) i wsuwam pojedyncze wysokie nadmuchiwane łóżko i falownik, aby je napompować. Wygląda na to, że powinno dobrze działać.
Wiele interesujących wskazówek w tym wątku :applause:. Proszę zamieścić jak najwięcej zdjęć.

Save
Mam mojego CRV od miesiąca i byłem już na dwóch różnych wycieczkach samochodowych, obie z campingiem. Zdjęcia z drugiej podróży do Lincoln National Forest Smokey Bear district w okolicach Ruidoso, NM, gdzie robiłem zwiady przed wyprawą z plecakiem. Pierwszą noc spędziłem na bardziej rozwiniętym kempingu o nazwie Oak Grove na drodze do Ski Apache (gdzie następnego ranka wędrowałem). Następnego dnia eksplorowałem leśne drogi w poszukiwaniu opcji kempingu rozproszonego i znalazłem niesamowite miejsce na FS 400 w pobliżu Pennsylvania Canyon:

Sprzęt zorganizowany w torbach, kuchenka kempingowa również wylądowała w torbie, ponieważ grzechotała i podskakiwała!

Tęsknię za starymi znakami "Land of Enchantment".

Oak Grove Campground. 6$ za noc. Przyniosłem moją plandekę do plecaka, ponieważ byłem sam!

Ktoś poświęcił dużo czasu, aby to rozproszone miejsce było tak piękne. Były nawet stosy drewna opałowego!

10/10 ponownie rozbiłbym tu obóz. Biuro Smokey Bear Ranger District w Ruidoso, NM, ma wiele wspaniałych wydruków szlaków turystycznych, kempingów i mapę dróg leśnych, która zawiera szczegółowe informacje o tym, gdzie można biwakować. Hol, w którym znajdują się ulotki, jest otwarty, nawet jeśli samo biuro jest zamknięte (otwarte tylko od poniedziałku do piątku).

Potrzebny zestaw do spania dla CRV 2013

To jest idealne do tego, co chcę zrobić. Mam również CRV z 2013 roku, którym chcę pojechać na kemping na RTR (Rubber Tramp Rendezvous) w Arizonie w styczniu. Próbowałem wszystkiego, co przychodzi mi do głowy, aby złożyć siedzenia w wygodnej pozycji do spania i nic nie działa. Zbudowanie lekkiej platformy z PVC na ramę to świetny pomysł. BARDZO chciałbym wymiary PVC i wszelkie szczegóły, którymi chcesz się podzielić.

Ponadto, jeśli są inni z CRV 2013 (lub nowszymi modelami, które mają ten sam restrykcyjny projekt siedzeń, które NIE leżą blisko płasko), chciałbym usłyszeć inne pomysły na temat tego, jak stosunkowo wygodnie obozować w samochodzie.

Uwaga: Jestem wdzięczny za tę stronę internetową - znalazłem ją dziś po południu. Niestety, funkcja WYSZUKIWANIA nie działała tutaj dla mnie. Ale znalazłem to forum po przeglądaniu i przeskoczyłem na ostatnią stronę i pracuję nad wcześniejszymi postami. YouTube był pomocny w przypadku niektórych pomysłów, a także Bob Well's CheapRVLiving.com ... dla tych z was, którzy również eksplorują pomysły na temat robienia jakiegoś kempingu samochodowego.

Cóż, chciałem odpowiedzieć na ten post, ale skończyło się na nowym poście. Spróbuję ponownie w nadziei, że Denni 2 odpowie ... lub ktokolwiek inny z sugestiami. Proszę wybaczyć powtórzenie.

To jest idealne dla tego, co chcę zrobić. Mam również CRV z 2013 roku, którym chcę pojechać na kemping na RTR (Rubber Tramp Rendezvous) w Arizonie w styczniu. Próbowałem wszystkiego, co mogę wymyślić, aby złożyć siedzenia w wygodnej pozycji do spania i nic nie działa. Zbudowanie lekkiej platformy z PVC na ramę to bardzo dobry pomysł. BARDZO chciałbym wymiary PVC i wszelkie szczegóły, którymi chcesz się podzielić.

A takżę, jeśli są inni z CRV z 2013 roku (lub nowszych modeli, które mają ten sam restrykcyjny projekt siedzeń, które NIE leżą blisko płasko), chciałbym usłyszeć inne pomysły na temat tego, jak stosunkowo wygodnie biwakować w samochodzie.

Uwaga: Jestem wdzięczny za tę stronę internetową - znalazłem ją dziś po południu. Niestety, funkcja WYSZUKIWANIA nie działała dla mnie tutaj na niczym. Ale znalazłem to forum po przeszukaniu i przeskoczyłem na ostatnią stronę i pracuję nad wcześniejszymi postami. YouTube był pomocny w przypadku niektórych pomysłów, a także Bob Well's CheapRVLiving.com ... dla tych z was, którzy również eksplorują pomysły na temat biwakowania w samochodzie.

Cześć, jestem z Urugwaju, więc przepraszam za mój angielski.

W przyszłym roku chcę podróżować po Ameryce Południowej z żoną i dziećmi (8 i 10 lat).
Nie planujemy ciężkiej jazdy w terenie, więc zacząłem myśleć o Gen 2, aby odbyć podróż.
Chciałbym więc zamontować namiot dachowy, ale obawiam się, że 4 osoby (lub nawet 2, jeśli rozstawię namiot na ziemi dla 2 osób) mogą być za dużo dla dachu CRV... nie wiem. Jakieś komentarze na ten temat?

Kolejną wątpliwością są belki dachowe, których mogę użyć, aby lepiej rozłożyć ciężar...

Wiem, że pojazd terenowy będzie łatwiejszy (Toyota 4 Runner, Pathfinder, Patrol, Montero itp.), ale chcę używać CRV w mieście po podróży każdego dnia.

Dzięki za podzielenie się swoimi opiniami.

Fabian

Nowy na forum, obecnie jestem z tyłu mojego samochodu z częściowo spuszczonym materacem powietrznym i naszym pierwszym kempingiem samochodowym! Świetna zabawa, ale kąt dwóch siedzeń z tyłu jest zabójczy, więc postanowiłem przyjrzeć się kilku projektom i pomysłom, aby przerobić tył, żeby móc dalej kempingować, ale także używać jako codziennego samochodu. Nie chcę wyjmować siedzeń ani zakrywać stołu, ale mam już pomysły, jak chcę przymocować zasłony, zbudować podstawę i znaleźć lepszy materac. Dzięki za to forum! (1999 CR-V pierwszy właściciel).

41 - 60 of 72 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.