Mam mojego CR-V od około 10 dni, zdałem sobie sprawę wracając z pracy do domu, że mogę złożyć na raz większe siedzenie po prawej stronie (złożyć oparcie do przodu, ale nie obracać do przodu w przednie siedzenia z tylnych zatrzasków) i mieć platformę łóżka, która byłaby na równi z górną częścią oparcia siedzenia, tak że masz schowek pod platformą łóżka, ale mój wzrost wymaga, żebym złożył przednie siedzenie pasażera. Jest też opcja, żeby zrobić ją tylko tak szeroką jak prawe tylne siedzenie, żeby mieć "przebieralnię" aż do podłogi, za lewym tylnym siedzeniem. Muszę jeszcze wymyślić, jak podzielić platformę na kilka sekcji, żeby móc ją złożyć z powrotem i przywrócić siedzenia do normalnej pozycji po zakończeniu biwaku.
Istnieje opcja zbudowania platformy, która wystaje poza tylny próg ładunkowy i jest podparta przez nogi, które są na ziemi i podpierają tylny koniec platformy łóżka, a całość jest w jakiś sposób chroniona przez siatkę no-see-um. Trzecią opcją jest uzyskanie oferty na bagażnik Yakima z pracy (pracuję dla REI) i zamontowanie na nim namiotu dachowego (RTT). Chodzi o to, żeby nie przebywać na ziemi i żeby szybko i łatwo zwinąć obóz.
Albo, co powiesz na przedłużenie z twardą powłoką, które jest wyciągane przez tylny otwór i ma zaciski, które zaciskają się wokół otworu na nadwoziu, nie zakłócając ani nie przecinając gumowej uszczelki tylnych drzwi? Byłaby to powłoka wystająca z tylnego otworu, ale byłaby uszczelniona, żeby nie wpuszczać owadów, i miałaby drzwi do wchodzenia i wychodzenia oraz małe okna z siatki do wentylacji.
Co zostało zbudowane dla CR-V, jeśli chodzi o całkowicie zamknięte kempingowanie?
Stephanie