Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Problem z silnikiem Diesla DPF CRV 2016

8.9K views 2 replies 3 participants last post by  paulwatson1947  
#1 ·
Witajcie Grupowicze,
Przeszedłem piekło z moim nowym HONDA CRV Diesel z 2016 roku. Kupiłem ten samochód w maju 2016 roku i od tego czasu nie mam spokoju ducha. Byłem u dealera prawie 5 razy z jednym lub drugim problemem, ostatnim razem zapaliła się kontrolka DPF po raz trzeci w ciągu 6 miesięcy, dealer Holdcroft Honda Warrinton i Honda uk twierdzą, że samochód nie był wystarczająco eksploatowany. Ktoś powinien mi pomóc w tej kalkulacji. Mam 12 tys. przebiegu rocznie, co oznacza, że muszę przejechać 1000 mil miesięcznie. Kiedy poszedłem na pierwszy przegląd roczny, przejechałem ponad 12000 mil, a Honda i Dealer wciąż mówią, że nie jeździłem samochodem wystarczająco dużo, pracowałem w Liverpoolu i mieszkam w Manchesterze, powiedzieli również, że samochód nie był na autostradzie, jeśli ktoś zna te 2 lokalizacje, nie ma możliwości dotarcia do Liverpoolu bez przejazdu autostradą i nie można przejechać 30 mil tą drogą. Również kiedy kupiliśmy ten samochód, nikt nam nie powiedział, że musimy używać tego samochodu jak taksówki lub taksówki, powiedziano nam tylko, że nie możemy przekroczyć uzgodnionego przebiegu, zostaliśmy również poinformowani, aby nie wykorzystywać wszystkich naszych przebiegów, ponieważ doda to wartości do samochodu na koniec naszych 3 lat, powiedziano nam również, że mamy najlepszą technologię, jaką można kupić za pieniądze. Ten samochód kosztował mnie ponad 30 tys. funtów. Ostatni raz zdarzyło się to 5 września i zabrałem samochód do dealera, aby go zresetować, za co Honda odmówiła zapłaty, a ja zapłaciłem za to sam i w ciągu 4 dni miałem wypadek z samochodem i po naprawie ubezpieczenie ponownie odkryło ten problem i odmówiło zapłaty za to. Jak do cholery to może się znowu zdarzyć w ciągu 4 dni i przejechałem już 300 mil w tym okresie, a ten Dealer i Honda UK wciąż mówią, że nie jeździłem samochodem wystarczająco dużo. Teraz samochód jest u mojego dealera, od którego kupiłem samochód, Holdcroft Honda Warrington. Już zaangażowałem Rzecznika Motoryzacji, BBC Rip off Britain i mojego prawnika. Największą żałobą mojego życia było porzucenie mojego Toyoty Rav 4 dla tego Hondy CRV, proszę unikać tego modelu jak zarazy, bardzo niezadowolony klient.

#2 · (Edited)
O ile wiem, wszystkie nowoczesne silniki Diesla mają problem z DPF, Honda, Toyota czy inne. Nie chodzi o całkowity przebieg, ale o wystarczającą odległość na jednym przejeździe i w temperaturze wystarczająco wysokiej, aby filtr mógł spalić zawarte w nim cząsteczki. To samo dotyczy wszystkich silników z DPF. ...to dobry powód, żeby wybrać się na dłuższą przejażdżkę w weekend!

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.