Cześć Dave,
Mój błąd, wysłałem ci link pokazujący przekaźnik 2.2 i-ctdi, a nie lokalizację i-dtec.
Minęło trochę czasu, ale wierzę, że przekaźnik pompy paliwa został przeniesiony przez Hondę do skrzynki bezpieczników w kabinie i myślę, że przekaźnik, który musisz sprawdzić, znajduje się na pozycji numer dwa.
Uwaga Sprawdź w instrukcji obsługi, aby potwierdzić to, co powiedziałem powyżej... Dzięki.
Przekaźnik, którego szukasz, jest koloru szarego i powinien wyglądać jak ten na zdjęciu poniżej.
View attachment 159583
Tylko dla przyszłego odniesienia, jeśli odwrócisz pokrywę skrzynki bezpieczników w komorze silnika, zobaczysz szczegóły identyfikacyjne, dzięki czemu możesz sprawdzić w instrukcji obsługi.
OSTRZEŻENIE
Po znalezieniu prawidłowego przekaźnika pompy paliwa NIE próbuj uruchamiać silnika, nawet jeśli będzie działał przez kilka sekund, a następnie zgaśnie, ponieważ zużyłeś paliwo w przewodzie zasilającym.
Po przekręceniu kluczyka w stacyjce do pozycji II (zapłon włączony) powinieneś zobaczyć, jak wskaźnik PGM-Fi na desce rozdzielczej zaświeci się i zgaśnie. Dokładnie w tym samym czasie co ta lampa, powinieneś usłyszeć kliknięcie przekaźnika i włączenie i wyłączenie pompy paliwa. Jeśli nie słyszysz kliknięcia i pompy paliwa, prawdopodobnie uszkodzony jest przekaźnik główny.