Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Rdza pod

11K views 15 replies 12 participants last post by  Darmahsd  
#1 ·
Nawet nie 40 tysięcy mil i wszystko pod rdzą. Mieszkam w Nowym Jorku. Czy podlega to ograniczonej gwarancji na perforację spowodowaną rdzą?

#2 ·
Zazwyczaj gwarancje na rdzę dotyczą paneli nadwozia i "perforacji", co oznaczałoby rdzę, która przegryzła metal. Były pewne nagłośnione problemy z rdzą ram, jednak prawdopodobnie zostały one rozwiązane przez specjalne przedłużone gwarancje lub akcje serwisowe.

Zastrzeżenie: Zawsze mieszkałem na południowym zachodzie, więc osobiście nie doświadczyłem żadnych przykładów rdzy.

#3 ·
Jeśli zrobi dziurę w jednym z paneli, udzielą gwarancji, ponieważ jeździsz po drogach, które są mocno solone, tak dzieje się z podwoziem. Mam nadzieję, że przynajmniej na wiosnę wypłuczesz podwozie. To normalne życie na wschodnim wybrzeżu. Dorastałem w Massachusetts i tak dzieje się z samochodami w słonym środowisku, zarówno na drogach, jak i w powietrzu.

#4 ·
Z tego, co rozumiem, gwarancja Hondy na rdzę wynosi 5 lat - bez limitu kilometrów. Nie wspomniałeś, z którego roku masz CRV, ale załóżmy, że jest to model z 2017 roku i ma 4 lata. Z tego, co widzę, nigdy nie będziesz mógł zgłosić problemu z rdzą w ramach gwarancji -- To jest oparte na moim zdaniu i na tym, że mieszkałem w Lake Placid, NY przez 18 lat, kiedy dorastałem, dawno temu -- oni znają rdzę !! Powodzenia.

#6 ·
Rozumiem, że gwarancja Hondy na rdzę wynosi 5 lat - bez ograniczenia przebiegu. Nie wspomniałeś, jaki rocznik CRV posiadasz, ale załóżmy, że jest to 2017 i ma 4 lata. Z tego, co widzę, nigdy nie będziesz mógł zgłosić problemu z rdzą w ramach gwarancji - To jest oparte na moim zdaniu i na tym, że mieszkałem w Lake Placid, NY przez 18 lat, gdy dorastałem, dawno temu - oni znają rdzę !! Powodzenia.
Wygląda na to, że utknąłem ze swoimi problemami. Dziękuję

#5 ·
Który rok CRV?

Żadna z rdzy, którą sfotografowałeś i udostępniłeś, w żaden sposób nie narusza integralności ani funkcji pojazdu. Wszystko wygląda jak zwykła korozja powierzchniowa spowodowana solą drogową w połączeniu z wodą, temperaturą i czasem.

Część tej rdzy jest tam od czasu, gdy odebrałeś pojazd. Układy wydechowe Hondy są ze stali nierdzewnej, ale nie są wolne od rdzy. W rzeczywistości rdzewieją już podczas spawania podczas produkcji rur. Mieliśmy tutaj na forum właścicieli, którzy wpadali w panikę, gdy patrzyli pod swoim nowiutkim CRV, gdy tylko przywozili go do domu i widzieli rdzę na każdej rurze w układzie wydechowym. Niektórzy idą nawet na tyle daleko, że malują swoje rury wydechowe pod pojazdem, aby ukryć rdzę z produkcji rur.

Wygląda na to, że dosłownie nigdy nie umyłeś całej soli drogowej nagromadzonej z sezonu zimowego z dolnej części swojego pojazdu. Mimo to... nie widzę tam żadnych uszkodzonych elementów, nawet w pobliżu... po prostu rdzę powierzchniową na niektórych częściach. Widzisz... jeśli dana część jest celem korozji, który martwi inżynierów Hondy... to powlekają ją lub wykonują z materiału, który może rdzewieć powierzchniowo, ale nie przerdzewieje i nie naruszy integralności.

#11 ·
Mieszkam w Albany, NY.
Rozumiem Państwa obawy dotyczące rdzy.
Jeśli naprawdę się Państwo martwią, to trochę farby w sprayu z preparatem do usuwania rdzy
Spowolni powstawanie rdzy. Nie zatrzyma jej.
Ale będzie wyglądać lepiej. Zrobiłem to w moim CRV
I to nie pomogło. Mój pojazd jest starszy i rdza przejęła kontrolę.

#13 ·
Rdza, którą widzisz, nie jest obecnie problemem, ale w końcu nim będzie. Nierzadko zdarza się, że zespoły ramy pomocniczej i elementy konstrukcyjne ulegają z czasem problemom z rdzą. Jeśli zatrzymasz to wystarczająco długo, będziesz miał problemy. Wymieniaj co kilka lat, a stanie się to problemem kogoś innego.

#15 ·
Mieszkam w Teksasie i nie mamy żadnych z tych problemów, którymi musimy się martwić, ale oglądam Erica O. z północnej części stanu Nowy Jork i wielu z tych mechaników przysięga na Fluid Film. Wyszukaj to w Google i/lub South Main Auto. Możesz znaleźć filmy wideo, w których się o tym mówi i pokazuje wyniki.

#16 ·
+1 dla Fluid Film. Mieszkam również w stanie Nowy Jork. Punkty mocowania podwozia, elementy mocujące, zaciski do węży, a nawet nierdzewny wydech, ze względu na ekstremalne zmiany temperatury i często niską jakość, są normalne, zwykle nie strukturalne. Jeśli zignorujesz zaciski, mogą one ostatecznie zawieść, powodując wycieki, które mogą być szkodliwe. Zapytaj mnie, skąd wiem! Możesz wymienić zaciski na nierdzewne i wyszczotkować wszystko inne drucianą szczotką. Następnie spryskaj czarnym preparatem do usuwania rdzy lub POR15. Następnie, raz w roku, około października, spryskaj spód Fluid Film. Jedną z zalet tych pojazdów są czarne plastikowe osłony podwozia, używane głównie do aerodynamiki. Wydają się zapobiegać rozpryskiwaniu dużej ilości soli na podwozie. Zamierzam usunąć te panele przed Fluid Film, ale poczekam i zobaczę, czy muszę wkładać w to aż tyle wysiłku co roku. Ponadto wielu ekspertów powie Ci, aby unikać gumowych powłok podkładowych, ponieważ w rzeczywistości tworzą pęcherze i zatrzymują wilgoć.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.