Honda CR-V Owners Club Forums banner

pasek rozrządu

3.7K views 5 replies 4 participants last post by  joexm69  
#1 ·
Mój CRV EX-L z 2013 roku ma 130 tys. mil. Powiedziano mi, że powinienem wymienić pasek rozrządu, czy to konieczne? Planuję zatrzymać ten samochód na dłużej.

#5 ·
Właśnie kupiłem CRV z 2014 roku z przebiegiem 110 000 mil z przeskoczonym rozrządem z powodu rozciągniętego łańcucha rozrządu, ty decydujesz.
Oczywiście pojazd nie był odpowiednio konserwowany. Łańcuchy rozrządu nie są regularnymi elementami konserwacji. Jeśli poprzedni właściciel eksploatował silnik przez dłuższy czas z niskim poziomem oleju, to jest tego przyczyna.

#4 ·
Mój CRV ex-l z 2013 roku ma 130 tys. mil. Powiedziano mi, że powinienem wymienić pasek rozrządu, czy to konieczne? Planuję zatrzymać ten samochód na dłużej.
Dla własnego spokoju możesz rozważyć znalezienie niezależnego mechanika / warsztatu, który jest przyzwyczajony do pracy z Hondami. Wydaj pieniądze i zleć im dokładną kontrolę silnika, w tym stanu łańcucha rozrządu.

Jeśli nie jesteś pierwotnym właścicielem, możesz również pomyśleć o wymianie wszystkich płynów, aby mieć punkt wyjścia, z którego będziesz programować wszystkie przyszłe czynności konserwacyjne. Olej silnikowy i płyn hamulcowy mogą być markami generycznymi, o ile spełniają specyfikacje Hondy. Płyny do skrzyni biegów i tylnego mechanizmu różnicowego powinny być płynami marki Honda, ponieważ mają one specyficzne pakiety dodatków, unikalne dla Hondy.

Kliknij swój awatar w prawym górnym rogu, --> Ustawienia konta, --> Szczegóły pojazdu. Wypełnij dla swojego pojazdu, a następnie kliknij Zapisz. W ten sposób ten istotny fragment informacji pojawia się automatycznie za każdym razem, gdy publikujesz. Na drogach jest 6 generacji V. Znajomość roku i poziomu wykończenia danego pojazdu pomaga tym, którzy pytają, i tym, którzy chcą odpowiedzieć.

#6 ·
Właśnie zdjąłem pokrywę rozrządu po użyciu nasadki do ciężkich ścian, potem była zablokowana śruba obrotu, w którą musiałem kilka razy uderzyć młotkiem i dłutem. Czekam na części do ponownego montażu. Mam nadzieję, że zawory nie uderzyły w tłok. Następnie test kompresji i wreszcie, jeśli zawory uderzyły w tłok, pomyślałbym, że luz na popychaczu zaworu wzrośnie, ponieważ zawór nie zamyka się do końca.