Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Holować Waverunner z CRV z 2012 roku???

15K views 5 replies 4 participants last post by  ZER0  
#1 ·
Testowałem w ten weekend kilka CUV, ponieważ kupiliśmy nowy Yamaha Waverunner (1050 funtów z przyczepą).

Próbowałem Mazdy CX5, nie ma szans na tej planecie, że to coś może ciągnąć nawet haka. Strasznie słaby.

Forester. Dużo mocy w zapasie, ale mało technologii. Maksymalny uciąg to 2400 funtów

CRV wydaje się pasować, ale wydaje się trochę ciężki na zakrętach, gdzie Forester dobrze trzyma się na zakrętach. Ale uciąg CRV wynosi 1500 funtów.
Jeśli wezmę tego CRV z Waverunnerem w holu na moją coroczną wycieczkę na Florydę... czy będę miał kłopoty?
Memphis do Destin to 500 mil i około 10 godzin. Czy po prostu za dużo wymagam od tego małego 4-cylindrowego silnika? Zwłaszcza jeśli chodzi o wyciąganie Wavrunnera z różnych ramp dla łodzi?

Patrzę na 2012 CRX EX-L.

Dzięki,
Dennis w Memphis

#2 ·
Nie wiedziałem, że Waverunner waży aż tyle, musi to być jeden z tych dużych, trzyosobowych, które masz. Wiem, że nie będziesz miał problemów z rampami dla łodzi, ponieważ ja nie mam problemów ze swoją łodzią, która waży więcej niż to. Nie jestem pewien co do 10-godzinnej jazdy, jechałem 2 godziny ciągnąc moją łódź bez problemów. Ale będzie to poniżej limitu holowania, więc teoretycznie powinno być dobrze.

#4 ·
Cóż, zadzwoniłem do obsługi klienta Hondy i skierowali mnie do instrukcji. Oto fragment z instrukcji. Wygląda na to, że muszę poszukać większego SUV-a, żeby to przewieźć! Z naszą czwórką, wliczając ładunek, łatwo przekraczamy 2000.

#5 ·
Jeśli jest was 4 . . . dodajcie bagaż . . . i biorąc pod uwagę przestrzeń w kabinie . . . również kupiłbym większego SUV-a.

Jeśli byłoby was tylko 2 . . . to doceniłbym fantastyczne zużycie paliwa, jakie daje mi Honda CRV.

Często przebywam na forach Forda Explorera i wielu tam narzeka na słabe zużycie paliwa. Tutaj, na tym forum, wielu narzeka na (brak) mocy. Chyba nie można mieć i tego, i tego.

#6 ·
■ Całkowita masa przyczepy
Maksymalna dopuszczalna masa przyczepy, ładunku i wszystkiego, co się w niej lub na niej znajduje, nie może przekraczać 1500 funtów (680 kg). Holowanie ładunków przekraczających tę wartość może poważnie wpłynąć na prowadzenie i osiągi pojazdu oraz może uszkodzić silnik i układ napędowy.

Przypuszczam, że chodzi im o wagę kompletnej przyczepy, a nie ładunku w samochodzie,
w Europie (Belgia) nie byłoby to problemem, holujemy 3300 funtów z wersją automatyczną, a jeszcze więcej z manualną.

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.