Honda CR-V Owners Club Forums banner

Wymiana wycieraczek do Gen 6 2023 CRV EX-L AWD

926 views 5 replies 5 participants last post by  KennethL  
#1 ·
Cześć wszystkim, szukałem pomysłów, ponieważ samochód mojej żony potrzebował nowych wycieraczek. Tylna była łatwa i dostałem zamiennik Bosch z O'Reilly's, przednie to była inna sprawa! Rozglądając się, ludzie wyrazili obawy dotyczące jednostek nieoryginalnych i spryskiwaczy na wycieraczkach, które zakłócały działanie. Kręciłem się w kółko, poddałem się i zamówiłem kilka jednostek OEM online, za około 50 dolarów za dwie, jednak wysyłka 20 dolarów i podatek przyniosły je do ~ 78,00 dolarów. Po sprawdzeniu u lokalnego dealera mieli je za 136,80 dolarów za dwie, dla mnie to oczywistość.

Duży zarzut jest taki, że to dość skandaliczne, żeby płacić i w całości wynika z projektu! Cóż, będę musiał z tym żyć!

#3 ·
#4 ·
"Wycior" ma 4 części. Ramię, pióro, wkładka i spryskiwacz. Pióro zawiera wkładkę. Spryskiwacz jest przymocowany do ramienia.

Możesz więc wymienić tylko gumową wkładkę. Lub możesz wymienić pióro, w tym wkładkę, nie dotykając spryskiwacza. Istnieje wielu producentów piór, które pasują do naszych samochodów. (Właściwie tylko kilku z wieloma nazwami marek i modeli; wycieraczki Trico, Anco i Michelin (nie opony) mają tego samego właściciela, First Brands Group.)

Ustaw wycieraczki w pozycji serwisowej, jak pokazano w encyklopedii właściciela. Podnieś wycieraczkę ze szyby, naciśnij kwadratowy przycisk i wysuń pióro z ramienia. Odwróć proces, aby założyć nowe pióro lub stare pióro z nową gumą z powrotem na ramię.

#5 ·
Witajcie, szukałem pomysłów, ponieważ samochód mojej żony potrzebował nowych wycieraczek. Tylna była łatwa i dostałem zamiennik Bosch z O'Reilly's, przednie były inną sprawą! Rozglądając się, ludzie wyrażali obawy dotyczące jednostek nieoryginalnych i spryskiwaczy na wycieraczkach, które przeszkadzają. Kręcąc się w kółko, poddałem się i zamówiłem oryginalne części online, za około 50 dolarów za dwie sztuki, ale wysyłka 20 dolarów i podatek podniosły cenę do około 78,00 dolarów. Po sprawdzeniu u mojego lokalnego dealera mieli je za 136,80 dolarów za dwie sztuki, co było dla mnie oczywiste.

Wielką skargą jest to, że jest to dość wygórowana cena i wynika to wyłącznie z projektu! Cóż, będę musiał z tym żyć!
Nie udało mi się zdobyć zamiennych wycieraczek w lokalnych sklepach z częściami samochodowymi. Zamówiłem dokładne zamienniki w College Hills Honda. Jestem bardzo zadowolony z ich obsługi, a ich ceny są porównywalne z zamiennikami, które sklep z częściami samochodowymi myślał, że pasują do mojego CRV z 2024 roku (ale nie pasowały). Ceny są sprzed około roku.
Image

#6 ·
Bosch ma 7 modeli wycieraczek, które pasują do naszych samochodów. Trico ma 16 modeli plus niektóre z nich pakowane dla Discount Tire. Istnieją również inne, które są duplikatami pakowanymi dla Amazon i innych sprzedawców. Ta liczba nie obejmuje tylnych wycieraczek. Niektóre inne marki również pasują do naszych samochodów. Anco, firma siostrzana Trico, ma dla nas 3 lub 4 modele plus wycieraczki tylne.

Będąc w sklepie z częściami samochodowymi lub przeglądając oferty online, sprawdź inne roczniki naszych CR-V szóstej generacji, z lat '23-'26. Ich katalog może nie wymieniać bieżącego roku, ale wycieraczki są takie same. Wpis w katalogu producenta wycieraczek może być dokładniejszy niż wpis sprzedawcy.
Wiper Blades - Wiper Blades - Bosch Auto Parts - Liferay DXP
Zalecane wycieraczki do Twojego pojazdu

Dysze spryskiwaczy są przymocowane do ramienia wycieraczki. Wycieraczkę można zdjąć bez wpływu na spryskiwacz. Podnieś wycieraczki w pozycji spoczynkowej lub przesuń je do pozycji serwisowej. Naciśnij kwadratowy przycisk i wysuń wycieraczkę. Załóż odpowiedni adapter na nową wycieraczkę i wsuń ją, aż usłyszysz kliknięcie. Lekko pociągnij, aby upewnić się, że jest na miejscu.