Czy istnieje adapter do podłączenia fabrycznej kamery cofania do wejścia RCA?
Cześć IdonCześć. Zgubiłem się. Mam ten sam problem. Mam stereo innej firmy i Hondę CRV EX-L z 2007 roku z systemem nawigacji, subwooferem, sterowaniem z kierownicy ... wszystko podłączone do Alpine BB717PO, (39541-SWA-E010-M1).
Szukałem wszędzie schematu okablowania systemu Alpine, aby dowiedzieć się, jak podłączyć go do nowego stereo. Nie mogę znaleźć przydatnych informacji, więc nie mam pojęcia, jak podłączyć sterowanie z kierownicy (mam tylko opis WC2+ i WC1+), subwoofer i tylną kamerę. I znowu. Moje zielone złącze ma różne kolory kabli.
Proszę o pomoc
Dzięki
Cześć, dobrze to tu widzieć, mam CRV 2013 EX, nie widzę żadnego zielonego adaptera za deską rozdzielczą,Oto zdjęcia okablowania i gotowego produktu
Tak, dzięki bardzo,Zielone złącze jest dla jednostek nawigacyjnych. Zakładając, że masz 5-calowy iMID, musisz wpiąć się w 32-pinowe złącze, które wchodzi do jego tyłu. Możesz wpiąć się w przewody wideo i mieć obraz zarówno na ekranie iMID, jak i na ekranie jednostki centralnej. Informacje na ten temat znajdują się w tym wątku
![]()
Reverse camera on aftermarket unit for 2014 EX w/o nav
I recently installed a new radio in my crv and I want to have my backup camera display to it. From my research I have determined that i need to tap into pins A19 and A18 on the 32pin connector behind the imid display and connect them to an rca connecter. Is this correct and which wires on the...www.crvownersclub.com
Przepraszam, mój CRV nie ma tego zielonego złącza, ale otrzymałem pomoc od kogoś powyżej, dzięki
Cześć, znalazłem adapter 27-229 In Car Tech UK.Kamera fabryczna łączy się z zielonym 7-pinowym złączem z tyłu fabrycznego urządzenia nawigacyjnego. Piny to:
Pin 1 - Vcc - aby włączyć kamerę???
Pin 2 - Kamera (RC)
Pin 3 - N/C
Pin 4 - Masa kamery
Pin 5 - Kamera V - sygnał wideo (kompozytowy)???
Pin 6 - Ekranowanie kabla - Masa
Pin 7 - Kamera ADPT
Czy udało Ci się coś osiągnąć?Cześć, znalazłem adapter 27-229 In Car Tech UK.
Nie mam pojęcia, czy zadziała.
Próbuję rozwiązać wszystkie problemy, zanim się za to zabiorę.
Chcę sprawdzić, czy mogę zachować:
a) fabryczne wejścia aux i USB.
b) istniejący mikrofon (na podsufitce samochodu).
i
decydować, czy zachować, czy ominąć wzmacniacz.
Zamierzam pominąć wzmacniacz i zainstaluję nowy subwoofer Kenwood pod siedzeniem (ponieważ stary będzie musiał pozostać na miejscu pod siedzeniem pasażera).
Niewiele informacji na temat tego, jak to wszystko zrobić.
Po zrobieniu mnóstwa rzeczy 1 Din, wszystko wydaje się o wiele bardziej skomplikowane z 2 Din. 2vno ma dużo złączy, więc nie mogę się doczekać, aż wszystko rozbiorę.
Dzięki blokadzie wygląda na to, że będzie to praca DIY.
Linie znajdują się w jednostce centralnej, a nie w sygnale wideo kamery kamery OEM. Mam sygnał kamery OEM zarówno na 5-calowym ekranie iMID, jak i nowej jednostce centralnej. iMID ma linie OEM, nowa jednostka centralna z liniami jednostki centralnej. Ten model Pioneera nie wspomina o liniach cofania w instrukcji.Miałem to działające w modelu EX-L z 2013 roku mojego członka rodziny, łącząc 4 przewody potrzebne do zasilania/sygnału i odpowiednie masy. Sygnał wideo z kamery jest silny i bez zacięć, jedynym problemem są brakujące linie parkowania. Co dziwne, ta sama kamera cofania, która była dostarczona z samochodem, wyświetlała linie siatki z jednostką nawigacji OE przed zastąpieniem jej przez obecny Pioneer AVH-500EX. Czy to może być pin #7 na 8-pinowym złączu, którego nie sprawdziłem?
Tania kamera RCA z rynku wtórnego z wbudowanymi liniami siatki prawdopodobnie i tak działałaby lepiej, ale nigdy nie zdejmowałem wykończenia tylnej klapy i wolałbym tego nie robić, chyba że muszę. Dzięki!
Czy pin 1 może być naszym przewodem "wyzwalacza/sygnału wstecznego"?Bawiłem się tym przez jakiś czas. Rozebrałem tylny panel i przyjrzałem się tam przewodom i porównałem je z tym, co było z przodu. Udało mi się to uruchomić.
Kamera OEM działa z napięciem 12 V, można ją podłączyć do przełączanego zasilania na panelu za pomocą poniższego przewodnika. Poprzedni post dotyczący zielonego adaptera z 7 pinami za deską rozdzielczą jest poprawny. Złożyłem adapter Molex, aby podłączyć go do mojego panelu.
Pin 1 = Zapłon +12 V (czerwony przewód z wiązki)
Pin 2 = Masa
Pin 3 = pusty
Pin 4 = masa kamery (rca)
Pin 5 = sygnał kamery (rca)
Pin 6 i 7 = pozostawić odłączone.
U mnie zadziałało, żadnych problemów. Kamerę można również oglądać podczas jazdy w ten sposób. Kamera nie jest najlepszej jakości, ponieważ jest to OEM, ale zachowuje fabryczny wygląd i nie wymaga dużej ilości okablowania poza tym. Dołączę zdjęcia, jeśli ktoś jest zainteresowany.