Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
21 - 37 of 37 Posts
Jestem pewien, że jest do tego adapter. Jeśli nie, to wyobrażam sobie, że Crutchfield może ci taki zrobić.

Cześć. Zgubiłem się. Mam ten sam problem. Mam stereo innej firmy i Hondę CRV EX-L z 2007 roku z systemem nawigacji, subwooferem, sterowaniem z kierownicy ... wszystko podłączone do Alpine BB717PO, (39541-SWA-E010-M1).
Szukałem wszędzie schematu okablowania systemu Alpine, aby dowiedzieć się, jak podłączyć go do nowego stereo. Nie mogę znaleźć przydatnych informacji, więc nie mam pojęcia, jak podłączyć sterowanie z kierownicy (mam tylko opis WC2+ i WC1+), subwoofer i tylną kamerę. I znowu. Moje zielone złącze ma różne kolory kabli.

Proszę o pomoc

Dzięki
Cześć Idon
Mam nadzieję, że możesz pomóc... Śledziłem tę rozmowę i rozmowę, którą odbyłeś na forum CRZ (https://www.crzforum.com/threads/cr...hreads/cr-v-navigation-jdm-reverse-camera-accessory-on-a-usdm-cr-z.11491/page-2) i wydaje się, że ostatecznie odniosłeś w tym sukces? Mam jednak kilka pytań do Ciebie, w nadziei, że mi odpowiesz:

1. Wspominasz, że zielony przewód na 7-pinowej wtyczce jest używany z REVERSE brązowym w Twoim chińskim stereo. Mam Pioneera i myślę, że ten sam kabel jest oznaczony jako Reverse Signal Input i jest fioletowo-biały - czy to ten sam kabel?
2. Jeśli chodzi o 7-pinową wtyczkę, do czego dokładnie podłączyłeś biały, czerwony i czarny? Czy był to kabel RCA? czy do Twojej chińskiej wiązki ISO?
3. Dalej w rozmowie wspomniałeś o czarno-białym złączu w odpowiedzi na członka Defiant, który pytał o używanie kamery, gdy nie była włączona wstecznie. Chociaż nie jestem szczególnie zainteresowany tą funkcją, byłem zdezorientowany Twoją odpowiedzią i tym, czy to złącze powinno być w ogóle używane, skoro powiedziałeś, że użyłeś również brązowego??

Wiem, że to daleki strzał, ale mam nadzieję, że możesz mi pomóc z kilkoma odpowiedziami!

(ps Przepraszam, że odpowiadam na tym forum, ale nie jestem zarejestrowany na forum CRZ, więc pomyślałem, że łatwiej będzie zapytać Cię tutaj!)

TIA

Geoff.

Mam ten sam problem w moim crv 2015, mój nieoryginalny Android HU ma tylko wejście RCA, czy ktoś może mi pomóc w zachowaniu mojej fabrycznej kamery cofania?

jly26, sprawdź iDatalink Maestro RR. W zależności od radia, z którym jest sparowany, może zachować zarówno kamery cofania, jak i Lane Watch. Zakładając 7-calowy ekran i brak nawigacji, wiązka przewodów Maestro HO2 ma adapter dla dwóch kamer. Jednak w Twoim przypadku z jednostką Android, możesz po prostu kupić HO2 dla adaptera.

Przynajmniej instrukcja instalacji Maestro może wskazać Ci odpowiednią wiązkę przewodów dla dwóch sygnałów wideo.

Oto zdjęcia okablowania i gotowego produktu
Cześć, dobrze to tu widzieć, mam CRV 2013 EX, nie widzę żadnego zielonego adaptera za deską rozdzielczą,

czy możesz podać więcej szczegółów lub zdjęć, aby pokazać, jak się połączyć?

Mam SONY AX5000 Head Unit, dzięki

Zielone złącze jest dla jednostek nawigacyjnych. Zakładając, że masz 5-calowy iMID, musisz wpiąć się w 32-pinowe złącze, które wchodzi do jego tyłu. Możesz wpiąć się w przewody wideo i mieć obraz zarówno na ekranie iMID, jak i na ekranie jednostki centralnej. Informacje na ten temat znajdują się w tym wątku

Cześć, nie zamontowałem go w Hondzie CRV 13 EX. Ale możesz wysłać zdjęcie swojego radia lub nawigacji GPS i przełącznika za radiem oraz jak wygląda wtyczka kamery
139697

Dzięki
Zielone złącze jest dla jednostek nawigacyjnych. Zakładając, że masz 5-calowy iMID, musisz wpiąć się w 32-pinowe złącze, które wchodzi do jego tyłu. Możesz wpiąć się w przewody wideo i mieć obraz zarówno na ekranie iMID, jak i na ekranie jednostki centralnej. Informacje na ten temat znajdują się w tym wątku

Tak, dzięki bardzo,

jeszcze jedno pytanie,

Użyłeś złączy t-tap, aby podłączyć odpowiednie piny do standardowego gniazda rca?

Jakiego rodzaju gniazda RCA używasz? Również, jak połączyć się z gniazdem RCA?

Połączenie T-Tap oznacza włożenie jednej z linii z RCA do Pin#19, a drugiej do Pin#18?

i co z Pin#14? Przepraszam, jestem nowy w tym, dzięki

Dzięki wszystkim, dostałem dużo pomocy od was i internetu, w tej chwili skończyłem pracę, dziennik pracy również na moim blogu, przepraszam za słabe angielskie słowo, ale powinno być zrozumiałe. Chcę tylko podsumować pracę, aby osoby, które mogą potrzebować pomocy, mogły łatwo nad nią pracować.

Kamera fabryczna łączy się z zielonym 7-pinowym złączem z tyłu fabrycznego urządzenia nawigacyjnego. Piny to:

Pin 1 - Vcc - aby włączyć kamerę???
Pin 2 - Kamera (RC)
Pin 3 - N/C
Pin 4 - Masa kamery
Pin 5 - Kamera V - sygnał wideo (kompozytowy)???
Pin 6 - Ekranowanie kabla - Masa
Pin 7 - Kamera ADPT
Cześć, znalazłem adapter 27-229 In Car Tech UK.
Nie mam pojęcia, czy to zadziała.
Próbuję rozwiązać wszystkie problemy, zanim się za to zabiorę.

Chcę sprawdzić, czy mogę zachować:
a) OEM aux i USB.
b) istniejący mikrofon (na suficie samochodu).
i
decydować, czy zachować, czy ominąć wzmacniacz.
Idę z obejściem i zainstaluję nowy subwoofer Kenwood pod siedzeniem (ponieważ stary będzie musiał pozostać na miejscu pod siedzeniem pasażera)

Niewiele informacji na temat tego, jak to wszystko zrobić.
Po zrobieniu mnóstwa rzeczy 1 Din, wszystko wydaje się o wiele bardziej skomplikowane z 2 Din. 2vno ma wiele złączy, więc nie mogę się doczekać, aż wszystko rozbiorę.

Z blokadą wygląda na to, że będzie to praca DIY.

Cześć, znalazłem adapter 27-229 In Car Tech UK.
Nie mam pojęcia, czy zadziała.
Próbuję rozwiązać wszystkie problemy, zanim się za to zabiorę.

Chcę sprawdzić, czy mogę zachować:
a) fabryczne wejścia aux i USB.
b) istniejący mikrofon (na podsufitce samochodu).
i
decydować, czy zachować, czy ominąć wzmacniacz.
Zamierzam pominąć wzmacniacz i zainstaluję nowy subwoofer Kenwood pod siedzeniem (ponieważ stary będzie musiał pozostać na miejscu pod siedzeniem pasażera).

Niewiele informacji na temat tego, jak to wszystko zrobić.
Po zrobieniu mnóstwa rzeczy 1 Din, wszystko wydaje się o wiele bardziej skomplikowane z 2 Din. 2vno ma dużo złączy, więc nie mogę się doczekać, aż wszystko rozbiorę.

Dzięki blokadzie wygląda na to, że będzie to praca DIY.
Czy udało Ci się coś osiągnąć?

Udało mi się to uruchomić w modelu EX-L z 2013 roku mojego członka rodziny, łącząc 4 przewody potrzebne do zasilania/sygnału i odpowiadające im masy. Sygnał wideo z kamery jest silny i bez zacięć, jedynym problemem są brakujące linie parkowania. Co dziwne, ta sama kamera cofania, która była dostarczona z samochodem, wyświetlała linie siatki z fabrycznym urządzeniem nawigacyjnym, zanim została zastąpiona przez obecny Pioneer AVH-500EX. Czy to może być pin #7 na 8-pinowym złączu, którego nie sprawdziłem?

Tania kamera RCA z rynku wtórnego z wbudowanymi liniami siatki prawdopodobnie i tak działałaby lepiej, ale nigdy nie zdejmowałem wykończenia tylnej klapy i wolałbym tego nie robić, chyba że muszę.

Miałem to działające w modelu EX-L z 2013 roku mojego członka rodziny, łącząc 4 przewody potrzebne do zasilania/sygnału i odpowiednie masy. Sygnał wideo z kamery jest silny i bez zacięć, jedynym problemem są brakujące linie parkowania. Co dziwne, ta sama kamera cofania, która była dostarczona z samochodem, wyświetlała linie siatki z jednostką nawigacji OE przed zastąpieniem jej przez obecny Pioneer AVH-500EX. Czy to może być pin #7 na 8-pinowym złączu, którego nie sprawdziłem?

Tania kamera RCA z rynku wtórnego z wbudowanymi liniami siatki prawdopodobnie i tak działałaby lepiej, ale nigdy nie zdejmowałem wykończenia tylnej klapy i wolałbym tego nie robić, chyba że muszę. Dzięki!
Linie znajdują się w jednostce centralnej, a nie w sygnale wideo kamery kamery OEM. Mam sygnał kamery OEM zarówno na 5-calowym ekranie iMID, jak i nowej jednostce centralnej. iMID ma linie OEM, nowa jednostka centralna z liniami jednostki centralnej. Ten model Pioneera nie wspomina o liniach cofania w instrukcji.

Aha, rozumiem. To znaczy, że lepiej byłoby mi z kamerą z rynku wtórnego z wbudowanymi liniami siatki, jeśli naprawdę zależy mi na tych liniach siatki. Dzięki za radę!

Bawiłem się tym przez jakiś czas. Rozebrałem tylny panel i przyjrzałem się tam przewodom i porównałem je z tym, co było z przodu. Udało mi się to uruchomić.

Kamera OEM działa z napięciem 12 V, można ją podłączyć do przełączanego zasilania na panelu za pomocą poniższego przewodnika. Poprzedni post dotyczący zielonego adaptera z 7 pinami za deską rozdzielczą jest poprawny. Złożyłem adapter Molex, aby podłączyć go do mojego panelu.

Pin 1 = Zapłon +12 V (czerwony przewód z wiązki)
Pin 2 = Masa
Pin 3 = pusty
Pin 4 = masa kamery (rca)
Pin 5 = sygnał kamery (rca)
Pin 6 i 7 = pozostawić odłączone.

U mnie zadziałało, żadnych problemów. Kamerę można również oglądać podczas jazdy w ten sposób. Kamera nie jest najlepszej jakości, ponieważ jest to OEM, ale zachowuje fabryczny wygląd i nie wymaga dużej ilości okablowania poza tym. Dołączę zdjęcia, jeśli ktoś jest zainteresowany.
Czy pin 1 może być naszym przewodem "wyzwalacza/sygnału wstecznego"?

21 - 37 of 37 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.