Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.

Crv 2017 czujnik parkowania OEM / czujniki cofania

63K views 46 replies 30 participants last post by  phareous  
#1 ·
Cześć, czy ktoś zdecydował się na czujniki cofania? Chcę je kupić do naszego nowego CRV 2017 i zastanawiam się, czy zintegrują się z ekranem informacyjnym, aby pokazywać odległość i kierunek między samochodem a przeszkodą?

Dzięki,

#4 ·
Mam je w moim Honda Odyssey. Sposób działania polega na tym, że częstotliwość słyszalnych sygnałów dźwiękowych wzrasta w miarę zbliżania się do obiektu.

Rozważam zakup tych również do CRV, daj nam znać, jeśli je dostaniesz do swojego CRV.

#13 ·
Powodem, dla którego pytam, jest to, że jakoś podczas oglądania jednej z recenzji na YouTube zauważyłem, że się integruje, ale nie mogę ponownie znaleźć filmu, aby to potwierdzić!
Też szukałem, ale nie mogę znaleźć filmu, który podałeś. Byłoby wspaniale, gdyby zintegrowali się z kanałem wideo z tylnej kamery.

Save
#8 ·
Z kamerą cofania naprawdę nie jestem pewien, jaki jest cel czujników cofania. Kamera pozwala zobaczyć tylny zderzak, dzięki czemu można podjechać tuż do samochodu za tobą, nie uderzając w niego. Naprawdę nie wydają się warte swojej ceny. Czujniki parkowania z przodu samochodu byłyby prawdopodobnie o wiele bardziej przydatne, ponieważ trudno jest ocenić, jak daleko jesteś od samochodu lub ściany przed sobą podczas parkowania.

#15 ·
Z kamerą cofania naprawdę nie jestem pewien, jaki cel mają czujniki cofania. Kamera pozwala zobaczyć tylny zderzak, dzięki czemu można podjechać tuż do samochodu za tobą, nie uderzając w niego. Naprawdę nie wydają się warte swojej ceny. Czujniki parkowania z przodu samochodu byłyby prawdopodobnie znacznie bardziej przydatne, ponieważ trudno jest ocenić, jak daleko jesteś od samochodu lub ściany przed sobą podczas parkowania.
Czasami podczas cofania, lekko skręcając w ciasnych przestrzeniach, na zmianę patrzysz na przednie rogi pojazdu i monitor kamery cofania. Jeśli spuścisz wzrok z monitora w momencie, gdy obiekt/osoba znajduje się za tobą, czujniki cofania dadzą ci ostrzeżenie, na które możesz natychmiast zareagować. Może to nie być przydatne dla wszystkich, ale dla osób w bardzo zurbanizowanych lub bardzo ruchliwych obszarach jest to pomocne.

#9 ·
Jestem nowy na forach i podglądałem przez kilka tygodni. Jestem zainteresowany zakupem modelu Touring z czujnikami cofania. Powiedziałbym, że czujniki są miłym dodatkiem, ale prawdopodobnie nie są konieczne, jeśli zawsze jesteś czujny i obserwujesz ludzi i przedmioty. Obecnie jeżdżę samochodem z kamerą cofania i czujnikami cofania i nie sądzę, żebym mógł bez nich żyć. To naprawdę pomaga, gdy nie zwracasz pełnej uwagi na otoczenie i w pobliżu znajdują się nieruchome lub ruchome obiekty. Sygnał dźwiękowy dodaje kolejną warstwę bezpieczeństwa podczas cofania.

#10 ·
Jestem nowy na forach i lurkuję od kilku tygodni. Jestem zainteresowany zakupem modelu Touring z czujnikami cofania. Powiedziałbym, że czujniki są miłe, ale prawdopodobnie nie są konieczne, jeśli zawsze jesteś czujny i obserwujesz ludzi i przedmioty. Obecnie jeżdżę samochodem z kamerą cofania i czujnikami cofania i nie sądzę, żebym mógł bez nich żyć. To naprawdę pomaga, gdy nie zwracasz pełnej uwagi na otoczenie i w pobliżu znajdują się nieruchome lub poruszające się obiekty. Sygnał dźwiękowy dodaje kolejną warstwę bezpieczeństwa podczas cofania.
Czujniki ruchu poprzecznego z tyłu są standardem w modelu Touring, czujniki cofania nie.

#24 · (Edited)
Tak, możesz.. Do czujników parkowania otrzymasz przełącznik zainstalowany w przestrzeni ładunkowej, aby włączać/wyłączać czujniki.
Czy z zestawem czujników parkowania otrzymujesz również przycisk na desce rozdzielczej, aby wyciszyć sygnały dźwiękowe czujników parkowania, jeśli nie potrzebujesz czujników parkowania w niektórych sytuacjach?

Pytanie dodatkowe: Jak usunąć zduplikowane posty w wątku?

Save
#23 ·
Czy z zestawem czujników parkowania otrzymuje się również przycisk na desce rozdzielczej do wyciszania sygnałów dźwiękowych czujników parkowania, jeśli w pewnych sytuacjach czujniki parkowania nie są potrzebne?

Save
#27 ·
Brak deski rozdzielczej... Jak wspomniałem, dostaniesz przycisk w przestrzeni ładunkowej, aby wyłączyć czujniki!
Ok, rozumiem :). Bardzo dziwne, że Honda nie ma przycisku na desce rozdzielczej, aby je wyciszyć/wyłączyć. Widziałem ten przycisk w Odysei, ale przypuszczam, że to tylko dlatego, że czujniki parkowania są standardem w wersjach wyposażenia Touring i Touring Elite.

Save
#28 ·
Czujnik cofania działa znacznie lepiej niż kamera cofania, z wyjątkiem podjeżdżania na odległość cala od samochodu/przeszkody za tobą. Jeździłem Suburbanem z czujnikiem cofania przez lata i brakuje mi tej funkcji. Można cofać w znacznie bardziej normalny sposób, bez konieczności skupiania wzroku na wyświetlaczu. Pikał szybko w przypadku ruchu poprzecznego, wolno, gdy zbliżałeś się do przeszkody, i miał 3 czerwone światła w bagażniku przy tylnej szybie, które zapalały się, gdy się zbliżałeś (i tak już tam patrzysz, więc nie ma potrzeby odwracania wzroku do przedniego ekranu LCD).

Chodzi o to, że tak naprawdę nie potrzebujesz dużej pomocy przy cofaniu. Musisz tylko wiedzieć, czy zaraz w coś uderzysz lub czy ktoś idzie lub jedzie za tobą podczas cofania. Czujnik cofania robi to bez rozpraszania uwagi. Jest znacznie lepszy od kamery, z wyjątkiem sytuacji, gdy próbujesz podjechać cal od czegoś, gdzie możesz zobaczyć odległość z dokładnością do ułamka cala.
To tylko moje zdanie.

#31 ·
Niedawno wynająłem SUV-a, który miał zarówno kamerę cofania, jak i czujniki parkowania. Uważałem, że kamera jest znacznie bardziej przydatna, a czujniki parkowania irytujące, ponieważ często wydawały ciągły sygnał dźwiękowy, mimo że do manewru pozostało jeszcze kilka centymetrów miejsca. Skończyło się na tym, że wyłączyłem czujniki parkowania... Chyba nadal są przydatne z przodu pojazdu. Myślę, że wyświetlacz 360 stopni byłby lepszy niż czujniki parkowania...

#32 ·
:(Mam je w moim CR-V z 2017 roku i chociaż wykrywają rzeczy w porządku, brzęczyk ostrzegawczy znajduje się z tyłu pojazdu, a jego głośność (nie regulowana, niezintegrowana z systemem audio) jest tak niska, że ​​nie słychać go podczas normalnej rozmowy na przednim siedzeniu. Prawie bezużyteczne. Marna implementacja dobrego pomysłu.

#33 ·
Image
Mam je w moim CR-V z 2017 roku i chociaż wykrywają rzeczy w porządku, brzęczyk ostrzegawczy znajduje się z tyłu pojazdu, a jego głośność (nie regulowana, niezintegrowana z systemem audio) jest tak niska, że ​​nie słychać go podczas normalnej rozmowy na przednim siedzeniu. Prawie bezużyteczne. Marna implementacja dobrego pomysłu.
Zgadzam się, mamy je zainstalowane i powiedziałbym, że są w porządku, ale nie, gdyby były wstępnie zainstalowane i zintegrowane podobnie jak inne funkcje bezpieczeństwa

#34 ·
Czułem to samo. Kamera i ostrzeżenie o ruchu poprzecznym są świetne. Jednak teraz mam tysiące dolarów strat po tym, jak moja żona bardzo wolno cofała w ulewnym deszczu wokół zaparkowanej furgonetki i w drzewo. Dla nieruchomego obiektu nie ma ostrzeżenia, a kamera może stać się bezużyteczna w złą pogodę. Zainstaluję czujnik podczas wielu napraw.

#35 ·
Czułem to samo. Kamera i ostrzeżenie o ruchu poprzecznym są świetne. Jednak teraz mam tysiące dolarów strat po tym, jak moja żona bardzo powoli cofała w ulewnym deszczu wokół zaparkowanej furgonetki i w drzewo. Dla nieruchomego obiektu nie ma ostrzeżenia, a kamera może stać się bezużyteczna w złą pogodę. Zainstaluję czujnik podczas wielu napraw.
OH, pokusa skomentowania tego..........:D

#36 ·
SŁABA GŁOŚNOŚĆ CZUJNIKA COFANIA......Mój dealer Hondy właśnie zainstalował w moim CR-V Touring z 2018 roku opcjonalne czujniki cofania ($528). Czujniki cofania nie mają regulacji głośności. Słyszę sygnały ostrzegawcze z innych czujników samochodowych, takich jak inne sygnały ostrzegawcze, np. o ruchu poprzecznym, ale głośność cofania jest tak niska, że nie słyszę sygnału dźwiękowego cofania. Więc wydałem kilkaset dolarów na opcję, która jest dla mnie całkowicie bezużyteczna, ponieważ nie działa tak, jak inne funkcje ostrzegawcze w Hondzie. Ponadto z tyłu wewnątrz nie ma żadnych lampek ostrzegawczych wskazujących, jak blisko jesteś. Żółty, czerwony itp.

#37 ·
SŁABA GŁOŚNOŚĆ CZUJNIKA COFANIA......Mój dealer Hondy właśnie zainstalował w moim CR-V Touring 2018 opcjonalne czujniki cofania (528 $). Czujniki cofania nie mają regulacji głośności. Słyszę dźwięki ostrzegawcze z innych czujników samochodowych, takich jak inne dźwięki ostrzegawcze, np. o ruchu poprzecznym, ale głośność cofania jest tak niska, że nie słyszę sygnału dźwiękowego cofania. Więc wydałem kilkaset dolarów na opcję, która jest dla mnie całkowicie bezużyteczna, ponieważ nie działa tak, jak inne funkcje ostrzegawcze w Hondzie. Ponadto z tyłu wewnątrz nie ma żadnych lampek ostrzegawczych, które wskazywałyby, jak blisko jesteś. Żółty, czerwony itp.
To dlatego, że głośnik alarmowy czujników cofania jest zainstalowany razem ze sterownikiem na tylnym lewym panelu. Nie wykorzystuje głośników systemu stereo, jak wszystkie inne sygnały ostrzegawcze. Jeśli spojrzysz na instrukcje instalacji czujników cofania, wymaga się wywiercenia otworu w plastikowym panelu, aby głośnik nie był zakryty. Sprawdź, czy jest taki otwór. Będzie w przestrzeni ładunkowej, po lewej stronie.

#39 ·
Niedawno przyglądałem się czujnikom cofania. Kiedy zobaczyłem koszt zestawu i koszmar instalacji, postanowiłem bez niego żyć. Instalacja brzęczyka jest na krokach 37 i 38, nie pamiętam instrukcji wiercenia otworu dla tego, ale to ma sens. Pamiętam, że ostatnim krokiem była regulacja głośności, może to jest ta część, którą muszą ponownie rozważyć.

Save
#41 ·
Właśnie przyglądałem się czujnikom cofania. Kiedy zobaczyłem koszt zestawu i to, jak koszmarna byłaby instalacja, postanowiłem bez niego żyć. Instalacja brzęczyka jest na krokach 37 i 38, nie pamiętam instrukcji dotyczących wiercenia otworu dla niego, ale to ma sens. Pamiętam, że ostatnim krokiem była regulacja głośności, być może to jest ta część, którą muszą ponownie rozważyć.

Oto link do instrukcji instalacji:
http://www.collegehillshonda.com/instructions/crv/2018/backupsensors.pdf
Być może się pomyliłem, teraz też tego tam nie widzę. Może robiłem notatkę wewnętrzną, aby wprowadzić to ulepszenie. Spróbuj z głośnością, a jeśli to nie pomoże, nadal polecam wywiercić otwór dla brzęczyka i włożyć małą siatkę. Alternatywnie, zrób przedłużenie dla brzęczyka i doprowadź je do przodu w pobliżu kierowcy, powinny być tylko 2 przewody.

Ja również spojrzałem na instrukcje i zdecydowałem się na to z tego samego powodu, a także dlatego, że zestaw OEM za 400 dolarów nie był lepiej zintegrowany niż system innej firmy za mniej niż 50 dolarów. Jeśli ja, a raczej moja żona, poczuje potrzebę posiadania tej funkcji, zainstaluję system innej firmy.

Wysłane z mojego Pixel XL za pomocą Tapatalk

Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.