Honda CR-V Owners Club Forums banner
Status
Not open for further replies.
21 - 35 of 35 Posts
Cóż, za szybko się odezwałem. Następnego dnia migające D i kontrolka silnika powróciły, ale to nie wszystko złe wieści. Przetestowałem stary czujnik ciśnienia 3. biegu za pomocą lampki kontrolnej i sprężonego powietrza i wydawał się w porządku. Następnie wyjąłem i przetestowałem czujnik ciśnienia 2. biegu (górna część skrzyni biegów pod obudową filtra powietrza) i okazało się, że jest uszkodzony. Zastąpiony częścią Hondy # 28600-RCR-004, 69 USD, i problem rozwiązany:). Tim

Zdaję sobie sprawę, że to stary wątek, ale jest naprawdę pouczający. Więc myślę, że powinienem zapytać o to tutaj. Czy ktoś doświadczył drżenia konwertera momentu obrotowego skrzyni biegów z wadliwym przełącznikiem ciśnieniowym? Coś mi mówi, że mogą być powiązane. Z góry dziękuję

Zamierzam spróbować naprawić to być może w ten weekend lub w przyszłym tygodniu. Jak stwierdzili inni, najnowszy numer części to 28600-RCR-004 i 28600-RCL-004. Drugi numer części to przełącznik niskiego ciśnienia dla 3. sprzęgła.
https://www.hondapartsnow.com/genuine/honda~switch~assy~28600-RCL-004.html

Mam nadzieję, że skontaktuję się z wami, aby poinformować was o moich postępach. Świetny początkowy post, OP. Inni, upewnijcie się, że "podziękujecie" OP w jego początkowym poście, klikając ten przycisk.

Zdaję sobie sprawę, że to stary wątek, ale jest naprawdę pouczający. Więc myślę, że powinienem zapytać o to tutaj. Czy ktoś doświadczył drgań konwertera momentu obrotowego skrzyni biegów z wadliwym przełącznikiem ciśnieniowym? Coś mi mówi, że mogą być powiązane. Z góry dziękuję
Czy wyrzucasz kod, Tia? Możesz uzyskać więcej pomocy, jeśli utworzysz własny post, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, ze wszystkimi informacjami i rzeczami, które obserwujesz.

Ugh, moja kontrolka D zaczęła migać. Mówię ugh, ponieważ zaledwie kilka tygodni temu był to czujnik spalania stukowego (P0420) i czujniki kół ABS. Mówię ugh, ponieważ mocno spryskałem złącza (wymieniłem czujnik spalania stukowego zaledwie rok wcześniej) środkiem do czyszczenia styków, a następnie dokładnie umyłem podwozie samochodu. Kontrolki silnika zgasły.

Wyobrażam sobie, że przełącznik ciśnienia 3. biegu będzie miał dokładnie ten sam problem. Jasne, dostałem ten samochód z drugiej ręki (i wyglądało na to, że doszło do jakiegoś uszkodzenia przodu, które zostało naprawione), ale złącza elektryczne w tym samochodzie są zawodne i podatne na awarie z powodu zanieczyszczenia solą drogową. Wygląda na to, że złącza w moim CRV nie są zbytnio chronione przed wodą z podwozia, pomimo że osłona przeciwbryzgowa jest nienaruszona.

Zamierzam spróbować dokładnie wyczyścić złącza na tym przełączniku i zobaczyć, czy kontrolka zgaśnie...

Też się nad tym zastanawiam, ruckerz. Moja migająca kontrolka D zniknęła... i nic nie zrobiłem. Czy powinienem spróbować wymienić czujnik? Mam również dwa czujniki prędkości kół ABS, które miały kod (zeskanowane przez Advance Auto). Zastanawiam się, czy trochę środka do czyszczenia styków WD-40, a następnie trochę dielektryka załatwi sprawę...

Zastanawiam się nad tym również dla siebie, ruckerz. Moja migająca kontrolka D zniknęła... i nic nie zrobiłem. Czy powinienem spróbować wymienić czujnik? Mam również dwa czujniki prędkości kół ABS, które kodowały (zeskanowane przez Advance Auto). Zastanawiam się, czy trochę środka do czyszczenia styków WD-40, a następnie trochę dielektryka załatwi sprawę...\nNiestety, już kupiłem czujniki.
Psiknąłem środkiem do czyszczenia gaźnika przez słomkę na 2 i 3 czujniku ciśnienia (nawet nie zdejmując osłony przeciwbryzgowej) na skrzyni biegów i proszę bardzo, kontrolka zniknęła.

Jeśli chodzi o abs, psiknąłem środkiem do czyszczenia gaźnika na złącza, w których czujnik łączy się z przekaźnikiem głównym. Złącze znajduje się albo tuż za osłoną przeciwbryzgową, albo w jej wnętrzu. Przejedź się nim przez tydzień, aby sprawdzić, czy zniknie.

Słyszałem (o wielu modelach i producentach), że odłączenie złączy czujników kół 3 razy (z odrobiną elektrycznego środka do czyszczenia styków, dla pewności) może często wyeliminować kody ABS/kontroli trakcji.

Dobrym zwyczajem jest również umieszczanie smaru dielektrycznego wewnątrz każdego złącza, które jest narażone na działanie rozprysków drogowych lub soli.

Save
Dobrze, to zamierzam wypróbować jako następne. Dostałem środek do czyszczenia styków WD 40 i wtedy to wypróbuję. Jak dostałeś się do przełączników ciśnieniowych bez zdejmowania plastikowej osłony, ruckerz?

Ok, w takim razie to zamierzam wypróbować jako następne. Dostanę trochę środka do czyszczenia styków WD 40 i wtedy to wypróbuję. Jak dostałeś się do przełączników ciśnieniowych bez zdejmowania plastikowej osłony, ruckerz?
Od dołu wygiąłem osłonę przeciwbryzgową, aby uzyskać dostęp. Jest dość giętka. Nie usunąłem jej, ponieważ złamałem wszystkie plastikowe mocowania, które trzymały ją podczas problemu z czujnikiem spalania stukowego i nie miałem już żadnych zamienników. Użyłem również 6-calowej plastikowej słomki do czyszczenia gaźnika. Było to brudne, ale udało mi się spryskać to dość dokładnie na zewnątrz. Nie musiałem wyciągać złącza z czujnika. Do 3. przełącznika ciśnieniowego sprzęgła mogłem sięgnąć między akumulatorem a filtrem powietrza. Jeśli masz dostęp do bagnetu płynu przekładniowego, powinieneś być w stanie zobaczyć/uzyskać dostęp do przełącznika. Ponownie nasączony środkiem do czyszczenia gaźnika, nie wyciągnąłem złącza z czujnika.

Czy rzucasz kod, Tia? Możesz uzyskać więcej pomocy, jeśli utworzysz własny post, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, ze wszystkimi informacjami i rzeczami, które obserwujesz.
Nie wiem, czy ona jeszcze śledzi wątek, ale TIA to "internetowe" dla "Thank you In Advance" - nie jest to imię własne ;)

BTW, zrobiłem to na '03 mojej żony na podstawie informacji, które znalazłem tutaj i to rozwiązało problem.

Save
Około 3 miesiące temu moja żona i ja kupiliśmy używaną Hondę CR-V LX 4 wheel drive z 2007 roku. W zeszłym tygodniu w drodze do pracy zauważyłem, że zielona litera D na wskaźniku biegów w skrzyni biegów migała, ale kontrolka MIL (check engine light) nie była zapalona. Instrukcja obsługi mówi, że wskazuje to na możliwy problem ze skrzynią biegów i należy zabrać samochód do dealera. Samochód ma obecnie około 46 tys. mil przebiegu. Jesteśmy drugimi właścicielami.

Po południu zabrałem samochód do lokalnego dealera Hondy, aby wyciągnęli kody z PCM (modułu komputera układu napędowego) i zdiagnozowali problem. W tym czasie przeprowadziłem pewne badania online i stwierdziłem, że około 90% (moje szacunkowe oszacowanie na podstawie wyników wyszukiwania w Google) przypadków, gdy zielona litera D miga, zawór ciśnieniowy 3. biegu uległ awarii i wymaga wymiany. Niezależnie od tego, czy problem dotyczył samochodów Acura, Honda Element, Honda Pilot czy Honda CR-V, prawie zawsze był on naprawiany za pomocą nowego zaworu ciśnieniowego 3. biegu.

Dealer za diagnozę zażądał 96 USD (plus podatek). Powiedziano mi, że czujniki i przełączniki skrzyni biegów nie są objęte gwarancją na układ napędowy, ale gwarancją na nowy samochód od zderzaka do zderzaka, która wygasa po 3 latach lub 36 tys. mil.

Kod wyciągnięty z PCM to P0847. Kod wskazuje, że zawór ciśnieniowy 3. biegu nie działa prawidłowo. Instrukcja warsztatowa pokazuje dość procedurę, aby ustalić, czy przełącznik jest wadliwy, czy też występuje prawdziwy problem ze skrzynią biegów, lub czy PCM jest wadliwy. Dealer ustalił, że mój przełącznik był wadliwy, chociaż nie mam pojęcia, jak szczegółowe było ich dochodzenie (mój doradca serwisowy był przyjazny, ale nie podał mi wielu szczegółów, nawet gdy o to prosiłem, myślę, że po prostu nie wiedział).

Dealer chciał 118 USD (plus podatek) za nowy zawór ciśnieniowy 3. biegu i dodatkowe 80 USD (plus podatek) za robociznę, aby usunąć wadliwy i zastąpić go nowym. Powiedziałem: "Dzięki, nie". Odjechałem CR-V do domu i zaparkowałem go, dopóki nie mogłem sam wymienić przełącznika. Kupiłem nowy zawór ciśnieniowy 3. biegu i wymaganą podkładkę zgniatającą od bkhondaparts.com za 77 USD (w tym podatek, wysyłkę i obsługę) i został dostarczony we wtorek.

Z dalszych lektur online dowiedziałem się, jak wymienić zawór ciśnieniowy 3. biegu zarówno w Hondzie Element, jak i w różnych pojazdach Acura, ale nic szczegółowego dla CR-V. Oceniam trudność jako nieco wyższą niż wymiana oleju w CR-V, jeśli potrafisz to zrobić, możesz to zrobić. Pomyślałem, że zaradzę braku szczegółowego instruktażu, więc zaczynamy...

Jak wymienić zawór ciśnieniowy skrzyni biegów 3. biegu w 3. generacji CR-V:

Narzędzia, których będziesz potrzebować:
Gruby nasadowy 22 mm i grzechotka (użyłem napędu 3/8")
Nasadowy 10 mm i grzechotka (użyłem napędu 1/4")
Śrubokręt płaski

Image

Części, których będziesz potrzebować:
28600-RCL-003 zawór ciśnieniowy 3. biegu (dla CR-V LX 4wd z 2007 r., inne lata mogą się różnić)
90471-PW7-A00 podkładka zgniatająca do powyższego zaworu ciśnieniowego

Image

Nie pozywaj mnie, jeśli zrobisz sobie krzywdę lub zepsujesz samochód. To tylko moje doświadczenie, którym chcę się podzielić.
ZAWSZE NOŚ OKULARY OCHRONNE! NOŚ RĘKAWICE PODCZAS DOTYKANIA PŁYNU PRZEKŁADNIOWEGO! NIGDY NIE WCHODŹ POD SAMOCHÓD PODPARTY TYLKO PODNOŚNIKIEM!

Podnieś przód samochodu w powietrze, na rampach (których użyłem), stojakach lub na podnośniku. NIE MUSISZ tego robić, ale znacznie ułatwi to zadanie.

Odłącz ujemny zacisk akumulatora. Nigdy nie czułem się komfortowo podłączając i odłączając czujniki lub inne drogie obwody, gdy mogły być zasilane.

Zdejmij osłonę przeciwbryzgową pod zderzakiem. To czarny plastik, który rozciąga się na przodzie samochodu tuż przed przednim punktem podnoszenia. Aby to zrobić, musisz najpierw usunąć dwie śruby 10 mm, po jednej z każdej strony samochodu, przed małymi urządzeniami wyglądającymi jak chlapacze:

Image

Image

Następnie usuń 4 plastikowe klipsy (2 po każdej stronie, w nadkolu) mocujące boki osłony przeciwbryzgowej. Użyj śrubokręta płaskiego, aby podważyć środek klipsa. Po obu stronach główki klipsa znajdują się małe linie, które pokazują, gdzie użyć śrubokręta. Nie He-Manuj, bądź delikatny. Jeśli klipsy w ogóle się zabarwią na biało lub w jakikolwiek sposób pękną, kup nowe klipsy.

Image

Image

Trzymaj każdy zestaw klipsów oddzielnie od pozostałych, nie wszystkie są tego samego rozmiaru. Następnie usuń 4 plastikowe klipsy wzdłuż przodu osłony przeciwbryzgowej, mocując ją do zderzaka.

Image

Image

Ostatni zestaw 3 klipsów znajduje się pod samochodem. Usuń je również. Po jednej stronie są 2, a po drugiej 1.

Image

Image

Następnie wyciągnij osłonę przeciwbryzgową. Będziesz musiał ją trochę zgiąć po bokach, aby zwolniła się z przestrzeni między zderzakiem a wewnętrzną osłoną błotnika.

Image

Jeśli spojrzysz przez przód po stronie kierowcy, w obszarze, który nie jest już zakryty osłoną przeciwbryzgową, zobaczysz zawór ciśnieniowy 3. biegu. To niebieskie złącze.

Image

Wyjmij wtyczkę z przełącznika, naciskając małą zakładkę i zsuwając wtyczkę z przełącznika. Nie widać zakładki na moim zdjęciu, ponieważ jest skierowana w stronę skrzyni biegów. Nie martw się, nadal możesz do niej sięgnąć.

Image

Wyjmij stary przełącznik za pomocą nasadki 22 mm. Kiedy zbliżysz się do punktu, w którym pozostało tylko kilka gwintów łączących przełącznik ze skrzynią biegów, zacznie wyciekać trochę płynu przekładniowego. Złap go małym kubkiem (przekonałem się o tym na własnej skórze). Po całkowitym wyjęciu przełącznika wydostanie się około 3 do 5 uncji płynu przekładniowego (szacunkowo, ale to niewiele). Oczyść powierzchnię mocowania, w której podkładka zgniatająca była osadzona na skrzyni biegów, aby usunąć wszelkie nagromadzone zanieczyszczenia.

Image

Stary i nowy przełącznik obok siebie. Nowy przełącznik wciąż ma osłonę na gnieździe połączenia elektrycznego, dlatego jest wyższy.

Image

Załóż nową podkładkę zgniatającą na nowy przełącznik i zainstaluj. Dokręć go tak mocno, jak to możliwe ręcznie, a następnie dokończ nasadką 22 mm. Instrukcja warsztatowa mówi o momencie obrotowym 14 stóp-lb. Nie wiem, kto może tam zmieścić klucz dynamometryczny, ale pomyśl o tym jako o dokręceniu tak mocno, jak śruba spustowa oleju i jesteś w pobliżu.

Image

Czytałem, że płyn przekładniowy nie jest miły, gdy siedzi na częściach. Oczyściłem nadmiar płynu przekładniowego za pomocą środka do czyszczenia hamulców. Upewnij się, że osłaniasz nowy przełącznik, aby nie został pokryty środkiem do czyszczenia hamulców. Unikaj również dostawania środka do czyszczenia hamulców na inne plastikowe części.

Zdejmij osłonę z gniazda elektrycznego przełącznika i podłącz ponownie złącze. Załóż osłonę przeciwbryzgową. Zalecam najpierw wkręcić dwie śruby, a następnie założyć klipsy w tej samej kolejności, w jakiej je usunąłeś. Upewnij się, że podczas wkręcania śrub osłona przeciwbryzgowa znajduje się między zderzakiem a wykładziną błotnika, ma to sens, gdy to zobaczysz.

Podłącz ponownie akumulator i jedź na przejażdżkę!
Miałem problem z założeniem nasadki i grzechotki, ponieważ było to ciasne miejsce, skończyłem używając obrotowego klucza zapadkowego i zszedł od razu.

Około 3 miesiące temu moja żona i ja kupiliśmy używaną Hondę CR-V LX 4 wheel drive z 2007 roku. W zeszłym tygodniu w drodze do pracy zauważyłem, że zielona litera D na wskaźniku biegów w skrzyni biegów migała, ale kontrolka MIL (check engine light) nie była zapalona. Instrukcja obsługi stwierdza, że ​​wskazuje to na możliwy problem ze skrzynią biegów i należy zabrać samochód do dealera. Samochód ma obecnie około 46 tys. mil przebiegu. Jesteśmy drugimi właścicielami.

Po południu zabrałem samochód do lokalnego dealera Hondy, aby wyciągnęli kody z PCM (moduł komputera układu napędowego) i zdiagnozowali problem. W tym czasie przeprowadziłem pewne badania online i stwierdziłem, że około 90% (moje przybliżone oszacowanie na podstawie wyników wyszukiwania w Google) przypadków, gdy zielone D miga, zawór ciśnieniowy 3. biegu uległ awarii i wymaga wymiany. Niezależnie od tego, czy problem dotyczył samochodów Acura, Honda Elements, Honda Pilots czy Honda CR-V, prawie zawsze był on naprawiany za pomocą nowego zaworu ciśnieniowego 3. biegu.

Dealer za diagnozę zażądał 96 USD (plus podatek). Powiedziano mi, że czujniki i przełączniki skrzyni biegów nie są objęte gwarancją na układ napędowy, ale gwarancją na nowy samochód od zderzaka do zderzaka, która wygasa po 3 latach lub 36 tys. mil.

Kod wyciągnięty z PCM to P0847. Kod wskazuje, że zawór ciśnieniowy 3. biegu nie działa prawidłowo. Instrukcja warsztatowa pokazuje dość procedurę, aby ustalić, czy przełącznik jest wadliwy, czy też występuje prawdziwy problem ze skrzynią biegów, lub czy PCM jest wadliwy. Dealer ustalił, że mój przełącznik był wadliwy, chociaż nie mam pojęcia, jak szczegółowe było ich dochodzenie (mój doradca serwisowy był przyjazny, ale nie podał mi wielu szczegółów, nawet gdy o to pytałem, myślę, że po prostu nie wiedział).

Dealer chciał 118 USD (plus podatek) za nowy zawór ciśnieniowy 3. biegu i dodatkowe 80 USD (plus podatek) za robociznę, aby usunąć wadliwy i zastąpić go nowym. Powiedziałem: „Dzięki, nie”. Odjechałem CR-V do domu i zaparkowałem go, dopóki nie mogłem sam wymienić przełącznika. Kupiłem nowy zawór ciśnieniowy 3. biegu i wymaganą podkładkę zgniatającą od bkhondaparts.com za 77 USD (w tym podatek, wysyłkę i obsługę) i został dostarczony we wtorek.

Z dalszych lektur online dowiedziałem się, jak wymienić zawór ciśnieniowy 3. biegu zarówno w Hondzie Element, jak i w różnych pojazdach Acura, ale nic szczegółowego dla CR-V. Oceniam trudność jako nieco wyższą niż wymiana oleju w CR-V, jeśli potrafisz to zrobić, możesz to zrobić. Pomyślałem, że zaradzę braku szczegółowego instruktażu, więc zaczynamy...

Jak wymienić zawór ciśnieniowy 3. biegu w 3. generacji CR-V:

Narzędzia, których będziesz potrzebować:
Gruby nasadowy 22 mm i grzechotka (użyłem 3/8" napędu)
Nasadowy 10 mm i grzechotka (użyłem 1/4" napędu)
Śrubokręt płaski

Image

Części, których będziesz potrzebować:
28600-RCL-003 zawór ciśnieniowy 3. biegu (dla CR-V LX 4wd z 2007 r., inne lata mogą się różnić)
90471-PW7-A00 podkładka zgniatająca do powyższego zaworu ciśnieniowego

Image

Nie pozywaj mnie, jeśli zrobisz sobie krzywdę lub zepsujesz samochód. To tylko moje doświadczenie, którym chcę się podzielić.
ZAWSZE NOŚ OKULARY OCHRONNE! NOŚ RĘKAWICE PODCZAS DOTYKANIA PŁYNU DO SKRZYNI BIEGÓW! NIGDY NIE WCHODŹ POD SAMOCHÓD PODPARTY TYLKO LEWARKIEM!

Podnieś przód samochodu w powietrze, na rampach (których użyłem), stojakach lub na podnośniku. NIE musisz tego robić, ale ułatwi to zadanie.

Odłącz ujemny zacisk akumulatora. Nigdy nie czułem się komfortowo podłączając i odłączając czujniki lub inne drogie obwody, gdy mogłyby być zasilane.

Zdejmij osłonę przeciwbryzgową pod zderzakiem. To czarny plastik, który rozciąga się z przodu samochodu, tuż przed przednim punktem podnoszenia. Aby to zrobić, musisz najpierw usunąć dwie śruby 10 mm, po jednej z każdej strony samochodu, przed małymi urządzeniami przypominającymi chlapacze:

Image

Image

Następnie usuń 4 plastikowe klipsy (2 po każdej stronie, w nadkolu) mocujące boki osłony przeciwbryzgowej. Użyj śrubokręta płaskiego, aby podważyć środek klipsa. Po obu stronach główki klipsa znajdują się małe linie pokazujące, gdzie użyć śrubokręta. Nie He-Manuj, bądź delikatny. Jeśli klipsy w ogóle zmienią kolor na biały lub w jakikolwiek sposób się złamią, kup nowe klipsy.

Image

Image

Trzymaj każdy zestaw klipsów oddzielnie od innych, nie wszystkie są tego samego rozmiaru. Następnie usuń 4 plastikowe klipsy wzdłuż przodu osłony przeciwbryzgowej, mocując ją do zderzaka.

Image

Image

Ostatni zestaw 3 klipsów znajduje się pod samochodem. Usuń je również. Po jednej stronie są 2, a po drugiej jeden.

Image

Image

A następnie wyciągnij osłonę przeciwbryzgową. Będziesz musiał ją trochę zgiąć po bokach, aby uwolnić ją spomiędzy zderzaka i wewnętrznej plastikowej osłony błotnika.

Image

Jeśli spojrzysz przez przód po stronie kierowcy, w obszarze, który nie jest już osłonięty osłoną przeciwbryzgową, zobaczysz zawór ciśnieniowy 3. biegu. To niebieskie złącze.

Image

Wyjmij wtyczkę z przełącznika, naciskając małą zakładkę i zsuwając wtyczkę z przełącznika. Nie widać zakładki na moim zdjęciu, ponieważ jest skierowana w stronę skrzyni biegów. Nie martw się, nadal możesz do niej sięgnąć.

Image

Wyjmij stary przełącznik za pomocą nasadki 22 mm. Kiedy dojdziesz do punktu, w którym pozostało tylko kilka gwintów łączących przełącznik ze skrzynią biegów, zacznie wyciekać trochę płynu do skrzyni biegów. Złap go małym kubkiem (nauczyłem się tego na własnej skórze). Po całkowitym wyjęciu przełącznika wydostanie się około 3 do 5 uncji płynu do skrzyni biegów (przybliżone oszacowanie, ale to niewiele). Oczyść obszar mocowania, w którym podkładka zgniatająca była osadzona w skrzyni biegów, aby usunąć wszelkie nagromadzone zanieczyszczenia.

Image

Stary i nowy przełącznik obok siebie. Nowy przełącznik nadal ma osłonę na gnieździe połączenia elektrycznego, dlatego jest wyższy.

Image

Załóż nową podkładkę zgniatającą na nowy przełącznik i zainstaluj. Dokręć go tak mocno, jak to możliwe ręcznie, a następnie dokończ nasadką 22 mm. Instrukcja warsztatowa mówi, że moment obrotowy wynosi 14 stóp-funtów. Nie wiem, kto może tam zmieścić klucz dynamometryczny, ale pomyśl o tym, że jest tak samo ciasny, jak w przypadku korka spustowego oleju i jesteś w pobliżu.

Image

Czytałem, że płyn do skrzyni biegów nie jest miły, gdy siedzi na częściach. Oczyściłem nadmiar płynu do skrzyni biegów za pomocą środka do czyszczenia hamulców. Pamiętaj, aby osłonić nowy przełącznik, aby nie został pokryty środkiem do czyszczenia hamulców. Unikaj również dostawania środka do czyszczenia hamulców na inne plastikowe części.

Zdejmij osłonę z gniazda elektrycznego przełącznika i podłącz ponownie złącze. Załóż ponownie osłonę przeciwbryzgową. Zalecam najpierw wkręcić dwie śruby, a następnie założyć klipsy w tej samej kolejności, w jakiej je usunąłeś. Upewnij się, że podczas wkręcania śrub osłona przeciwbryzgowa znajduje się między zderzakiem a wykładziną błotnika, ma to sens, gdy to zobaczysz.

Podłącz ponownie akumulator i jedź na przejażdżkę!

Świetny post. Mam ten sam problem z naszym CRV z 2007 roku. Przełącznik jest zamówiony i zostanie zainstalowany przez lokalnego mechanika, ponieważ nie mogę już wstawać i siadać, ponieważ jestem teraz niepełnosprawny. To byłoby łatwe zadanie, gdybym nie był w tym stanie. Nienawidzę tego, że nie mogę już wykonywać tego rodzaju pracy. Dzięki za udostępnienie.

Chcę wyrazić podziękowania za oryginalny post z 2011 roku. Dał mi on pewność siebie, aby wykonać tę pracę w moim CRV z 2008 roku z przebiegiem 174 000 mil. Moja kontrolka D zaczęła migać, więc zaryzykowałem i wymieniłem przełącznik 3 biegu. Jak na razie wszystko dobrze, kontrolka D nie miga.

Kilka sugestii, które mogą pomóc innym w wykonaniu tej naprawy. Ponieważ mój CRV przeszedł 12 zim w Michigan, te śruby 10 mm nie chciały się poluzować... po prostu wygięły plastik. Sugeruję podniesienie samochodu po stronie kierowcy, użycie podnośnika i zdjęcie przedniego koła. To ułatwia dostęp do klipsów po stronie kierowcy. Nie trzeba zdejmować klipsów po stronie pasażera... tylko 4 pośrodku. Ten duży plastikowy panel jest na tyle luźny, że można go pociągnąć w dół i uzyskać łatwy dostęp do przełącznika ciśnienia.

Jeśli chodzi o śrubę 10 mm po stronie kierowcy, musiałem przeciąć plastik do osłony, aby spadła. Następnie wywierciłem małe otwory w plastiku i przymocowałem ten obszar opaskami zaciskowymi. Jak na razie wszystko dobrze, jeszcze raz dziękuję za post.

21 - 35 of 35 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.