Edycja: zignoruj komentarz poniżej. L jest tam, choć zniszczone. Carbuff ma rację, muszę wypolerować silnik. Biorę teraz wełnę stalową i mydło.
Zamówiłem pasek i zaktualizuję po wypróbowaniu.
——-
To zaoszczędziłoby mi dużo bólu głowy 3 lata temu. Nie widzę tej małej sekcji oznaczonej „B”. Mam teraz wrażenie, że dostałem część nieoryginalną.
Na zdjęciu napinacza pasek nie jest założony, czy ta pozycja się zmienia, gdy pasek jest założony?
Pasek zajął się hałasem. Wydaje się, że nawet napinacze Gates lub Dayco mają na nim oznaczenie L. Zauważyłem, że na moim pasku było trochę pozostałości, najprawdopodobniej z wycieku oleju ze śruby z obudowy korbowej.
Slvr7 dzięki za wskazówki!
Chciałem również dodać, że AC Delco sprzedaje napinacz OEM ze stemplem Litens, oknem w kształcie litery L dla napięcia, dokładną wersją OEM za około połowę.
Inny post dotyczący paska klinowego 3. generacji został zarchiwizowany. Film
link pokazuje ogólnie, jak zdjąć pasek, ale stwierdziłem, że użycie klucza Gearwrench jako narzędzia dla początkujących jest łatwiejsze niż klucz sprzężony. Lub możesz dostać narzędzie na tym zdjęciu.
Użyłem
ACDelco 7K685 Professional V-Ribbed Serpentine Belt o długości 1758 mm i grubości 5,1 mm w porównaniu do bando 1750 mm i 4,5 mm (źródło bando na Amazon jest problemem, bando strony trzeciej rozciągnięte do 1757 mm po roku, jeśli możesz dostać wysyłkę i sprzedaż przez Amazon, to lepiej) po założeniu paska na koła pasowe stwierdziłem, że łatwiej jest poluzować go od góry jedną ręką, a następnie przeciągnąć pasek przez wyważarkę wału korbowego. Przed wskaźnikiem wygląda to tak:
Następnie wraca, aby dokładnie się wyrównać: